Топлото време предразполага към физическа активност, но в студа всеки гледа да се сгуши на топло. Това неминуемо се отразява и на фигурата и мускулния тонус. Не се оставяйте да се обездвижите през студените месеци.

Преразгледайте менюто си

През зимата трябва да сте по-внимателни по отношение на храненето. Заради студа тялото се нуждае от увеличаване на мастния слой, което ни кара да ядем постоянно висококалорична и тежка храна. Ситуацията се влошава от факта, че ходим по-малко - използваме коли и обществен транспорт. Ако искате сладка или бърза храна - яжте, но само веднъж седмично. През останалите дни заложете на сезонните зеленчуци - картофи, цвекло, всички видове зеле, целина, репи и моркови. Е, за да не преяждате с месо, често го заменяйте със супа от гъби - полезна и удовлетворяваща алтернатива.

Тренирайте в зала

Опитайте функционални тренировки - такива, в които има динамика и промяна в ритъма. Тренировките, в които кардиото се редува с мощни натоварвания, ускорява метаболизма и тренира сърцето. Калориите по време на подобна тренировка се изгарят повече, отколкото в монотонните упражнения на уредите.

Заобичайте тренировките на открито

Тренировката навън е винаги добра идея. Дори и в студеното време. Не използвайте асфалта за упражненията си, защото съществува риск от претоварване на ставите и нараняване. Отидете в парк със заснежени пътеки или до стадион. Изборът на обувки също е важен. Заложете на маратонки с подметки, който ще предотвратят подхлъзвания. Няма да е излишно да вземете с вас бутилка топла вода. Пийте я в процеса, за да загреете гърлото.

Не геройствайте

Не е добра идея да правите коремни преси до припадък още на първия ден. Организмът ви ще изпадне в шок! Започнете с кардио - две или три тренировки на седмица са достатъчни. След две седмици добавете силови упражнения. И най-важното - винаги слушайте тялото си и не го претоварвайте.

Източник: Elle