Есента е сезонът, в който трябва да задържим постигнатото и да подготвим тялото си за зимата.

Зона, над която да работите: През есента има няколко неща, за които да се погрижите. Първото е да не занемарявате спортната си форма, а второто е да откриете своя начин да се справите със стреса след края на отпускарския сезон и да се заредите с енергия за новия работен сезон.

Спорт: Трябва ви спорт, който да комбинира работа върху всички мускулни групи + антистрес терапия. Йогата е перфектният избор. Тя повишава еластичността на мускулите и ставите, действа релаксиращо и антистресово.

Зима - не се успокоявайте, че дебелите дрехи прикриват всичко.

Зона, над която трябва да работите: Следата на студените месеци се вижда най-ясно върху бедрата и ханша. Това по принцип са типични проблемни зони при жените, а обездвижването и вредната храна трупат там и значително количество целулит.

Спорт: Предвид всичко, казано дотук, ви препоръчваме да изберете спорт, който тренира краката и ханша. Такъв е акваспинингът, който прекрасно извайва проблемните зони. Тайната не е само във въртенето на педалите, но и в масажното действие на водата, която буквално стопява мастните депа и целулита. Акваспинингът е един от най-безопасните спортове, а и може да се практикува от хора с травми и без значение от възрастта. В комбинация с балансирано хранене можете да видите първите резултати още след 1-2 месеца.

Пролет - с наближаването на топлите дни срещата с огледалото става все по-трудна.

Зона, над която да работите: През пролетта освен няколко килограма в повече, разпределени по цялото тяло, виждаме и едно значително наедряло коремче, събрало в себе си спомена за изядените вкусотии.  

Спорт: Опитайте бели денс! Освен че е забавен и приятен, този танц ще ви помогне да свалите сантиметри от талията си, но и ще тренирате цялото тяло. Друг плюс е, че ориенталските танци разкриват вътрешната красота на жените и ги правят по-привлекателни за мъжете. Струва си да опитате!

Лятото, когато банските не оставят нищо скрито-покрито.

Зона, над която да работите: Няма конкретна зона, върху която да работите. По-скоро трябва да помогнете на тялото си да се освободи от излишната вода и токсините чрез динамично натоварване, което да тренира всички мускулни групи.  

Спорт: Навън е прекалено топло за спорт на открито. Затова ви препоръчваме хладния полъх на климатика в залата за скуош. Това е един изключително динамичен спорт, при който сте в постоянно движение и излизате вир вода от залата. Така тялото ви ще се освободи от токсините и събралата се вода. Освен това скуошът е един от най-полезните спортове, развива всички мускулни групи.

Източник: elle.bg