Тренировките и здравословното хранене със сигурност ще ви помогнат да поддържате добра форма, но понякога времето ни е ограничено и все не успяваме да стигнем до фитнес залата. Има и други, по-необичайни начини за изгаряне на калории, които не отнемат много време и когато се правят редовно, ще ви помогнат да поддържате добра форма, без да прекарвате много часове във фитнеса. Вижте кои са те:

1. Пийте студена вода

iStock by Getty Images

Хидратирането е изключително важно за цялостното ви здраве и благополучие, но начинът, по който пиете водата си, може да увеличи изгарянето на калории. Вероятно предпочитате водата на стайна температура или топла, но ще останете изненадани ако добавите няколко кубчета лед към нея. Когато пиете студена вода, тялото трябва да я затопли до телесна температура, което води до изгаряне на повече калории и междувременно засилва метаболизма ви.

2. Взимайте си горещ душ

iStock by Getty Images

Горещият душ е приятен начин да се отпуснете вечер и да "отмиете" стреса, натрупан през деня. Когато се къпете с гореща вода, тялото ви работи по-усилено, за да поддържа нормалната си телесна температура, което от своя страна помага да изгорите повече калории. Проучванията показват, че едночасов горещ душ или вана може да изгори до 130 калории.

3. Мирис на ванилия

iStock by Getty Images

Ако някога сте си мислили, че самата миризма на прясно изпечени шоколадови бисквитки може да ви накара да качите килограми, вероятно ще бъдете изненадани да разберете, че определени миризми всъщност могат да допринесат за загубата на тегло. Изследователи установили, че хората, които носят лепенки с аромат на ванилия, изпитват по-малко желание за сладко. Ако не ви хареса идеята за лепенка, изберете парфюм с аромат на ванилия, който също ще ви помогне да подтиснете апетита си.

Останалите три начина за изгаряне на калории без спорт вижте ТУК