Кейт, която стана херцогиня на Кеймбридж, след като се омъжи за принц Уилям през април, оглави допитването сред 3000 жени на компанията Superdrug. 29-годишната херцогиня се превърна в модна икона през годината, като се появяваше безупречно облечена на редица публични прояви.

На второ място в допитването остана малката сестра на Кейт Пипа, която се сдоби със световна слава, когато нейни снимки в рокля на Сара Бъртън като шаферка на сестра й обиколиха земното кълбо в дните след сватбата. Както при Кейт участничките оценили тъмния тен, бляскави устни и свеж грим, превърнали се в запазена марка на Пипа.

На трето място остана миналогодишната победителка Черил Коул, която продължава да печели почитатели, въпреки че остана далеч от светлините на прожекторите след оттеглянето си от американския X Factor. В топ пет на най-големите красавици тази година попадат още певицата Риана и телевизионната водеща Холи Уилъби.

"Прекрасното е, че четири от петте звездни дами, включени в топ пет, са брюнетки, което означава, че докато блондинките се забавляват повече, брюнетките са смятани за по-красиви", заяви представителката на Superdrug Сара Уолверсън.

На шесто място е хип-хоп звездата Тулиса Контоставлос, следвана от бъдещата майка Бионсе, която се появява в класацията за първи път и актрисата Ема Уотсън.

На девето място е американската певица Кейти Пери, а модната дизайнерка и майка на четири деца Виктория Бекъм е десета. За първи път в класацията попадат певиците Лейди Гага (12-то място), Катрин Дженкинс (14-то място) и Адел (16-то място). В топ 20 попадат още Кели Роулънд, Ейми Чайлдс, Никол Шерцингер, Пикси Лот, Анджелина Джоли, Кийра Найтли и Скарлет Йохансон.

Вижте най-красивите жени за 2011 >>