Със споделянето на личната си история, носителката на Оскар се надява да вдъхнови милиони жени да бъдат по-активни в превенцията на жестокото заболяване. Кои са нейните сподвижнички сред звездите, които смело и открито заговориха за своите страдания, свързани с рака на гърдата?

Оливия Нютън Джон

През 1992 звездата е диагностицирана с рак на гърдата и се подлага на мастектомия. Двадесет години по-късно, Оливия е напълно възстановена и е силен поддръжник и говорител на Liv-Kit, продукт, който позволява на жените да се самодиагностицират в начални стадии на болестта.

Еди Фалко
На звездата от "Семейство Сопрано" е открит рак на гърдата през 2003, но тя пази тайна през следващата година, подлагайки се на химиотерапия. Терапията е успешна и Фалко прави пълни разкрития за здравословния си проблем, а след това става и говорител на Y-Me Breast Cancer Organization.

Синтия Никсън

Звездата от "Сексът и градът" е диагностицирана с рак на гърдата на 40-годишна възраст през 2006 след рутинен мамографски преглед, но също пази истината известно време в тайна, докато мине химиотерапията. След признанията си за проблема, през който е преминала, тя става активна в кампании за борба с рака на гърдата и посланик фондацията Susan G. Komen.

Шерил Кроу

Носителката на Грами научава, че има рак на гърдата в ранна фаза през 2006, но разкрива това пред широката общественост през 2007 и се появява в документалния филм Crazy Sexy Cancer с други преборили се с рака известни личности.

Кристина Апългейт

През 2008, актрисата е диагностицирана на 36 годишна възраст в ранен стадий на рак на гърдата. Разполагайки с прецеденти в семейната си история с болестта, както Анджелина Джоли, тя избира да се подложи на двойна мастектомия. Сега тя помага да се съберат милиони за изследвания и информация, свързани с рака на гърдата и основава фондацията Right Action for Women, която подтиква и подмага финансово жените да си правят навременен скрининг.

Кайли Миноуг

Поп звездата е диагностицирана с рак на гърдата през март 2005, принуждавайки я да прекъсне турнето си. Впоследствие тя успешно възобновява певческата си кариера и посвещава много време да повишава осведомеността за заболяването и да намира финансиране за изследвания.

Шарън Озборн
Звездата от "Семейство Озборн" и съдия в "Америка търси талант" също се подлага на превантивна двойна мастектомия след като лекарите откриват, че тя носи гена, който я прави предразположена към рак на гърдата (преди това тя успява да се пребори с рак на дебелото черво). Впоследствие тя подпомага събирането на пари за изследвания за рака на гърдата.

Вижте снимки на звездите >>