Тя признава пред Монитор, че перфектните си форми дължи на гените си, а не на ежедневно потене във фитнеса. Не е запалена спортистка.

Жени обаче не прави компромиси с козметиката, която ползва и не жали средства за нея, защото кожата й е доста суха. „Каквито и домашни маски да бърка жената, няма как да постигне ефекта на един качествен крем. Няма как с една нитратна краставица върху лицето да постигнеш ефект на крем от 200 лева”, категорична е тя. Изработила си е желязна тактика – нанася крема само върху влажна кожа.

Аз съм зодия Риби и стоя дълго под душа. Кожата ми се овлажнява силно. И с излизането от банята първото нещо, което правя, е да си сложа крем. Така съм се научила, защото тогава порите са по-отворени, кожата диша и кремът влиза по-дълбоко и действа. Първо слагам база или серум, а отгоре хидратантен крем, защото съм с много суха кожа. Мажа всичко – лице, шия, ръце, тяло... Имам крем за ръце – в колата, в офиса и навсякъде из къщи – в банята, до умивалника в кухнята, на централната маса в хола, в спалнята... Така винаги ми е под ръка. Ползвам задължително околоочен крем и специален за контура около устните, защото там се явяват първите бръчки”, влиза в подробности Жени и признава, че никога не излиза навън без лека база и малко пудра. Така пази лицето си от мръсния въздух в София. А устните покрива с гланц тип вазелин, за да не се напукват.