Принцеса София трябва да роди през април другата година, съобщиха радостната новина от Шведския кралски двор.

Снимки от сватбата на Карл Филип и София >>

"Ние сме толкова щастливи и развълнувани да обявим, че очакваме първото си дете. Нямаме търпение", коментираха в официално изявление Карл Филип и София, които се ожениха през юни на пищна церемония в параклиса на Кралския дворец в Стокхолм.

Шведската престолонаследница принцеса Виктория, сестра на Карл Филип, и съпругът й принц Даниел също очакват дете. Te вече са родители на Естел, която се роди през 2012 година.

Снимки на Виктория и семейството й >>

Карл Филип, който носи титлата херцог Вермланд, е син на краля на Швеция Карл XVI Густав и на кралица Силвия. Той е трети по ред в наследяването на трона след принцеса Виктория и дъщеря й Естел.

София получи титлата принцеса и херцогиня на Вермланд. Тя е учила е счетоводство в Ню Йорк, има диплома за инструктор по йога и е работила като фотомодел. София става известна и с участието си в телевизионното риалити шоу "Хотел Парадайз". През 2010 година основава организация в подкрепа на децата в неравностойно положение в Южна Африка - "Проджект плейграунд".

Как се срещнаха

В историята за това как София среща принц Карл Филип няма нищо необикновено - през 2010 година двамата хапвали в един и същ ресторант. След това постепенно се опознали.

"Започнахме със срамежливи приветствия, а всичко останало дойде по-късно", заяви Карл Филип след годежа им.

Двамата живеят заедно от 2011 г. Тя започва да се появява заедно с него на официални събития. Фотогеничната двойка често е снимана заедно и изглежда щастлива. В интервю за шведската телевизия София описа бъдещия си съпруг като най-добрия й приятел.

"Някои хора казват, че между нас двамата всичко се е получило още от самото начало. Никога обаче не съм смятала, че ще се стигне до тук. Всички, които познават Карл Филип, изтъкват, че той е скромен, сърдечен и мил човек. Колкото повече го опознавам, толкова повече се влюбвам в него", заяви тя пред шведския сайт DT.