Съобщението за годежа бе публикувано на страниците за раждания, сватби и починали в британския вестник "Таймс".

Вижте снимки на Мърдок и Хол >>

"Г-н Рупърт Мърдок, баща на Прудънс, Елизабет, Лаклън, Джеймс, Грейс и Клуои Мърдок, и г-жа Джери Хол, майка на Елизабет, Джеймс, Джорджия и Габриел Джагър, са щастливи да съобщят за годежа си", пише в текста.

Събитието е станало миналата събота в Лос Анджелис. Мърдок и Хол се появиха заедно на церемонията на Златните глобуси в неделя вечерта. Там стана ясно, че Джейсън Стейтъм (48) и Роузи Хънтингтън-Уайтли (28) също са се сгодили.

"През последните месеци заедно те се обичат и са развълнувани да се оженят", каза в изявление говорителят на Мърдок - Стивън Рубенщайн.

Новината, че двамата се срещат, стана ясна в края на миналата година. Тогава бе съобщено, че ще афишират връзката си. Те са прекарали коледните празници на остров в Карибско море.

Това е първата връзка на Рупърт Мърдок след края на брака му с 46-годишната Уенди Дън. Той има три брака - със стюардесата Патриша Букър от Мелбърн, с британската журналистка Ана Торв и с Уенди Дън. Когато се разделя с първите си две съпруги, Мърдок се жени отново, преди да е минала година.

Бившият модел Джери Хол се омъжи за Мик Джагър на екзотична брачна церемония на о-в Бали през 1990 година, но бракът им не е законен. Двамата имат четири деца. Те са заедно от 1977 г. до 1999 г., но Хол взима решение да сложи край на връзката им, когато разбира за извънбрачното му дете от бразилската манекенка Лусиана Морад.

След края на връзката си с 13-години по-възрастния от нея Джагър, тя имаше няколко по-млади любовници, сред които театрален продуцент и лондонски банкер.