Тръмп заяви, че първият му ден на поста е страхотен.

"Хора, които не се отнасяха особено добре с мен, казваха, че сме се справили наистина много добре днес. Сякаш Бог ни гледаше отгоре", каза той, цитиран от БТА.

Вижте снимки от баловете >>

Тоалетите на Мелания, Иванка и Мишел на клетвата

На два от трите бала, организирани в негова чест, новият президент и съпругата му танцуваха под звуците на емблематичната песен на Франк Синатра "My Way" в компанията на вицепрезидентската двойка и членове на семейството на Тръмп.

Te участваха и в традиционния бал на американските военни, на който партньори в танца им бяха военнослужещи. На този заключителен бал Мелания благодари на служещите във въоръжените сили и заяви, че за нея е чест да бъде тяхна първа дама. После първата двойка танцува под съпровода на песента "I Will Always Love You" на Доли Партън.

Новата първа дама е измислила с френския дизайнер Ерве Пиер роклята в кремав цвят с голи рамене и с волан с бродерии, която носеше, предаде "Франс прес". Ерве Пиер в момента не работи за модна къща. През февруари м.г. той напусна модна къща "Каролина Ерера", след като 14 г. бе неин творчески директор.

В изявление Ерве Пиер отбеляза, че е обличал последователно последните четири първи дами на САЩ - първо Хилари Клинтън, докато работел като дизайнер за Оскар де ла Рента в края на 90-те години на миналия век, след това Лора Буш и Мишел Обама, докато бил творчески директор на "Каролина Ерера", преди да работи заедно с Мелания Тръмп. Освен за въпросните две модни къщи, 51-годишният Ерве Пиер е работил също за "Диор" и "Балмен" във Франция, преди да се установи в САЩ през 1992 г.