Британката Ема Уотсън - звездата от новия филм "Красавицата и Звяра", възнамерява да заведе дело, след като в интернет бяха разпространени десетки пиратски снимки, на които се вижда, че пробва различни облекла.

Снимките, направени преди няколко години, са от проби на облекла заедно с модна дизайнерка, пишат от БТА.

Вижте снимките >>

"Не става въпрос за голи снимки, информирахме адвокатите си за това", заяви говорител на актрисата.

През 2014 г. след свое изявление за равенството между мъжете и жените звездата от филмовата поредица за Хари Потър бе заплашена, че нейни голи снимки ще бъдат разпространени в интернет.

"Знаех, че това е своеобразно промиване на мозъци, че подобни снимки не съществуват", каза актрисата една година по-късно - "В мига, в който взех позиция и започнах да говоря за женските права, бях заплашена."

Британската актриса Миша Бартън също заяви на пресконференция, че планира да заведе дело, след като станала жертва на "порнографско отмъщение" след разпространението на снимки и видео материали със сексуален характер въпреки волята й.

Тя поясни, че мъж, на когото имала доверие, заснел със скрита камера мигове, свързани с интимния й живот.

"Изказвам се публично, за да водя битка с този феномен, който може да засегне и други жени, освен мен", поясни Бартън.

Адвокатката й Лиза Блум уточни, че бивш любовник на актрисата се опитал да продаде за 500 000 долара видеокасета, показваща нейни интимни мигове, и че евентуалните купувачи на този видеоматериал могат да бъдат преследвани по съдебен път. Сайтът за знаменитости TMZ пък оповести, че актрисата Аманда Сeйфрид ще заведе дело срещу уеб сайт, показал нейни голи снимки. На някои от тях се вижда как тя прави секс с бившия си приятел.