Вижте ги тук >>

По данни на Forbes, всеки вложен долар в Хатауей е донесъл на холивудските студиа 63 долара печалба, съобщават от БГНЕС. Най-големи постъпления от филм с нейно участие са дошли от "Алиса в страната на чудесата" на режисьора Тим Бъртън, събрал печалба от над 1 млрд. долара.

Втора в класацията е Кейт Бланшет със съотношение инвестиция/печалба - 1/26. От Forbes отбелязват, че Бланшет се е превърнала в една от най-доходоносните актриси след участието си в "Невероятната история на Бенджамин Бътън" и новата версия на "Робин Худ", режисирана от киноветерана Ридли Скот.

Третото място делят Дженифър Анистън и неостаряващата Мерил Стрийп с 1/20. Обяснението за първата е, че "филмите с нейно участие, макар и обикновено с невисок бюджет, винаги излизат на добра печалба", докато втората е "неизменно харесвана от публиката, без значение дали играе в драма като "Мостовете на Мадисън" или в комедиен мюзикъл, какъвто е "Мама миа!". Челната петица в списъка на Forbes се допълва от Сара Джесика Паркър, позната от "Сексът и градът", с 1/16.