Индира Ампио, "Мис Гваделупа", бе избрана за "Мис Франция" на конкурса, провел се в град Шатору, предава тамошната преса.

Новата носителка на титлата е на 18 години, учи комуникации и е родена в Гваделупа. Тя бе избрана от зрителите на телевизия TF1, излъчваща надпреварата на живо, както и от седемчленно жури.

Вижте снимки >>

По време на представянето си Индира заяви, че иска да посвети мандата си на "Мис Франция" в подкрепа на онкоболните жени. Тя приключи представянето си, като каза, че мечтае освен да спечели съревнованието за короната, да победят и френските футболни национали на Мондиала и извика: "Хайде сините!"

За това издание на конкурса организаторите бяха разхлабили критериите и вече можеха да участват всички жени, навършили 18 години без горна възрастова граница, в това число и омъжените, без или с деца. В конкурса можеха да участват и транссексуални кандидатки, стига да имат документи за гражданско състояние, удостоверяващи, че са жени, предава БТА. Тази година участничките можеха да показват и татуировки, в случай че имат такива. Единственото ограничение бе кандидатките да не са по-ниски от 1,70 метра.

Въпреки тези промени в регламента на конкурса феминистки групи заявиха, че те са козметични и ги сравниха с нанасяне на бяла боя на стена, по която е избил мухъл.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Indira Ampiot (@indira.ampiot)