По този повод звездата от "Титаник" е забранила да се използва Photoshop на фотографиите й.

Вижте снимки на Кейт >>

Мотивът на 40-годишната британска актриса е, че се чувства отговорна за младото поколение жени.

"Мога да говоря от свое име и да правя неща, които са ми важни. Радва ме, когато някой следва моя пример, защото е важно да се отнасяме отговорно и младите жени да се вгледат в нас. Но те гледат списанията, гледат жените, които имат успешни кариери и затова трябва да имат силни лидери. Наша е отговорността да отглеждаме силни жени и затова трябва да дадем истински пример", казва Уинслет, цитирана от БГНЕС.

Тя добавя, че предпочита да изглежда "по-възрастна, отколкото вкаменена". Кейт коментира още, че е повече от очевидно, че има бръчки.

"Колко пъти съм казвала, когато виждах плакатите с новите си филми: "Коригирали сте ми челото,а сега го върнете така, както е било", ядосва се тя.

Наскоро актрисата, която е известна с мнението си, че жената трябва да е естествена, сподели, че като малка не е срещала такова разбиране у роднините си. В детството си никога не била чувала поощрителни коментари за тялото си от жените в живота си, а само негативни. Затова Уинслет иска 14-годишната й дъщеря да расте в напълно противоположна среда.

"Заставам пред огледалото и казвам на Миа: "Ние сме големи щастливки, защото имаме форма, имаме извивки и чудесни дупета". А тя казва: "Мамо, знам. Слава Богу", разказа Кейт.