Актрисата Тараджи П. Хенсън получи наградата на семейната фондация "Ръдърман" в Бостън за усилията да премахне стигмата около психичните заболявания, съобщи Асошиейтед прес.

"О'Кей е да не си О'Кей", написа актрисата в имейл до Асошиейтед прес. "Кажете на някого. Вашата уязвимост всъщност е Ваша сила".

Тараджи П. Хенсън е печелила награда "Златен глобус" и е номинирана за "Оскар" за ролята в "Странният случай с Бенджамин Бътън". Тя получи отлични отзиви и за играта си във филма "Скрити числа". Голяма популярност ѝ носи и ролята на Куки Лайън в сериала "Империя".

Вижте снимки на Таранджи >>

Въпреки професионалните си успехи, Тараджи П. Хенсън се е борила с тревожност и депресия и открито говори за личните си терзания. През 2018 г. тя учредява фондация срещу стигматизирането на психично болните, особено чернокожите, които по-трудно търсят професионална помощ.

В условията на пандемията от Covid-19 звездата работи с фондацията си в помощ на афро-американци, като им помага да получат безплатен достъп до лечение по интернет, пише БТА.

Фондацията на Тараджи П. Хенсън е наречена на баща ѝ Борис Лорънс Хенсън, който се връща "съсипан" от войната във Виетнам.

Присъждащата наградата фондация "Ръдърман" работи за равенство и повече възможности на хората с недъзи. Сред предишните носители на наградата ѝ са Питър и Боби Фарели и Майкъл Фелпс.