Малко наистина са местата по иначе необятното ни земно кълбо, които са в състояние да накарат човек да се почувства така, сякаш е прекрачил границите на нашата реалност, пренасяйки се в друга. И въпреки това, независимо колко малобройни са те, все пак ги има, а пленителната област Кападокия, впечатляваща своите посетители с необичайните си природни забележителности, удивителните си скални църкви и тайнствени подземни градове, със сигурност е едно от тях.

Това е земя, обгърната в мистерия и пропита с история, която просто няма как да се забрави, стига нечии очи да са я видели поне веднъж. Пейзажите, доближаващи се по-скоро до необичайно причудлива, но абсолютно пленителна илюзия, безспорно предизвикват истинско възхищение у всички, които в даден момент на живота си, водени от любопитството, са решили да стъпят там.

Вижте снимки >>

Несъмнено с това твърдение би се съгласила и Александра Петканова, която от няколко дни насам се намира в пределите на тази приказна дестинация, където след тежката раздяла с Даниел компания ѝ правят нейните най-добри приятелки. Женската компания публикува редица забележителни снимки от визитата си от региона в Мала Азия, в който културата, религията и природните чудеса се преплитат в едно изумително съчетание, способно да остане трайно не само в нечие съзнание, но и сърце. Но макар кадрите, споделени в личния Инстаграм акаунт на модела, да изглеждат като пощенски картички, те все пак не могат да запечатат напълно магическата атмосфера на тамошните територии, която задължително трябва да се усети.

"Попаднах в рая! Нямам търпение да ви покажа какви спиращи дъха гледки успях да уловя тук", пише към поста си някогашната участника в риалити предаването "VIP Brother", обещавайки на последователите си в платформата скоро да качи във виртуалното пространство нови фотографии, разкриващи им незабравимите ѝ преживявания в южната ни съседка.

По всичко личи, че тя всячески се опитва да забрави катаклизмите, през които премина неотдавна в личен план, довели до края на романса им с нейния съпруг. Преди време бившата половинка на Лудия репортер, който в момента се изявява като водещ на "България търси талант", сподели с почитателите си своята гордост, предизвикана от факта, че е успяла сама да си купи автомобил. Тогава Алекс написа в интернет, че чувството за независимост е неописуемо. Разбира се, нейната работа, отвеждаща я пред фотографските обективи, определено ѝ помага да се разсее и да премине през нелекия период. Така например графикът ѝ покрай Великден бе изпълнен с множество ангажименти, запълнили цялата ѝ програма. Така съвсем наскоро тя качи в профила си поредица от изображения от последната си рекламна фотосесия. Навярно заради начина, по който е гримирана на тях, феновете ѝ откриха някакви визуална прилика между нея и Дженифър Лопес, като ние определено сме съгласни с този паралел, тъй като действително забелязваме определени сходства между двете дами, благодарение най-вече на макиажа.


На тези снимки почитателите на Алекс я сравниха с Джей Ло

Не сме сигурни обаче, дали българката ще бъде поласкана от това сравнение, при положение, че през последните години самата тя често се съпоставяше с друга холивудска звезда, и по-точно ослепителната Гал Гадот, добила световна популярност с ролята си на комиксовата героиня принцеса Даяна от "Жената-чудо", част от Вселената на DC Comics.

Снимка: Официален профил в Instagram