Актрисата Амбър Хърд поиска да не бъде даден ход на иска на Джони Деп срещу нея за обезщетение от 50 милиона долара заради клевета.

Вижте снимки на Амбър и Джони >>

Тя даде нови примери за домашно насилие в подкрепа на статията във "Вашингтон пост", която разгневи актьора. Той отрича това да се е случвало. В документите по делото за развода обаче Хърд е приложила снимки със синини по лицето и белези по ръцете, както и на потрошени мебели в дома им.

Адвокатът на Джони Деп настоява, че това са лъжи и всъщност тя е упражнявала насилие върху съпруга си, включително че го е удряла.

В статията във "Вашингтон пост" от декември миналата година Амбър Хърд не споменава името на Джони Деп, нито конкретни инциденти, а обсъжда положението на тези, които проговарят за домашното насилие.

"Проговорих срещу сексуалното насилие - и се изправих срещу гнева на нашата култура" - написа 32-годишната актриса. Тя добави, че се е чувствала сякаш "е на процес в съда на общественото мнение".

Адвокатите на Деп обаче казаха, че е ясно за кого говори тя, и че това е увеличило загубите, които актьорът е претърпял професионално заради обвиненията й.