Трима от членовете на кей-поп супергрупата Би Ти Ес са се заразили с новия коронавирус след пребиваване в чужбина, предаде Асошиейтед прес, като цитира информация на мениджърската агенция на групата.

Ар Ем и Джин са диагностицирани с Ковид-19 в събота вечер, се посочва в съобщение на музикална агенция "Биг хит мюзик". Малко по-рано бе съобщено, че Шуга е дал положителен тест за новия коронавирус в петък.

И тримата са били ваксинирани с втора доза срещу Ковид-19 през август.

Би Ти Ес е момчешка група на седем изпълнители. Останалите четирима са Джей-Хоуп, Ви, Джънгкук и Джимин.

Ар Ем няма симптоми на инфекцията, а Джин е с леки симптоми, вдига температура и се лекува в дома си. От агенцията уточниха, че в петък Шуга не е имал симптоми, но се е самоизолирал в дома си, спазвайки предписанията на здравните власти в Република Корея.

Фронтменът Ар Ем е дал отрицателен тест по-рано този месец след завръщането си от САЩ. По-късно обаче е диагностициран с новия коронавирус, тъкмо преди да излезе от карантината след пристигането си в родината.

Основният вокалист Джин е дал два пъти отрицателни тестове за Ковид-19 - при пристигането си в родината от чужбина и преди да приключи карантината му, но в събота следобед са се появили грипоподобни симптоми и направеният му PCR тест бил положителен. Според медийни съобщения той също е бил в САЩ.

Шуга е диагностициран с Ковид-19 по време на карантината си след завръщане от САЩ=