Томас Маркъл даде първото си телевизионно интервю, в което разказа за връзката си с Меган и новия си зет - принц Хари.

Вижте снимки >>

Той описа как е страдал, когато е разбрал, че няма да може да заведе дъщеря си до олтара на 19 май заради сърдечната операция, на която се наложи спешно да се подложи.

"Не бих могъл и да мечтая за по-добър заместник от Чарлз. Той изглеждаше чудесно. Ревнувах, исках да съм аз, но благодаря на Бог, че той бе там и му благодарих за това", казва Маркъл.

Той все още не се е срещал лично с Хари. Принцът е поискал ръката на дъщеря му по телефона през декември 2017 г., на което бащата отговорил: "Ти си джентълмен, обещай ми, че никога няма да вдигнеш ръка срещу дъщеря ми и разбира се ще ти дам моята благословия."

В момента Маркъл се лекува заради сърдечните си проблеми, но се надява да пътува до Лондон, за да се срещне с младата двойка и кралското семейство, включително и с кралицата.

Той сподели също, че дъщеря му иска да има деца и двойката вероятно скоро ще се постарае това да се случи.

Томас Маркъл завърши интервюто с думите, че се надява, че не е обидил дъщеря си и принц Хари с появата си по телевизията, но според кралските експерти това може да се окаже фатално за отношенията им, ако го е направил без тяхното съгласие.