Американският модел от палестински произход Бела Хадид, която съвсем наскоро посрещна своя двайсет и шести рожден ден, имаше точно две години да се порадва на признанието за най-красива жена на света, преди то да ѝ бъде безвъзвратно отнето. Неотдавна пластичният хирург Джулиан Де Силва, който в миналото постави манекенката на върха в класацията за привлекателност, обяви, че към днешна дата първото място не ѝ принадлежи.

Нещо повече, оказва се, че след като е провел повторно проучването, прилагащо формулата за "Златното сечение", базирана на древногръцките стандарти за физическо съвършенство, нейните 94.35% съответствие вече не били достатъчни, за да я класират дори на утешителната втора позиция в списъка.

Вижте снимки на Джоди Комър >>

По думите му, резултатите от изследването, измерващо пропорциите на лицата на кандидатките за короната, са показали, че със завидните 94,52% покритие на еталона за идеал новата ѝ носителка е британката актрисата Джоди Комър, добила популярност с участието си в сериала "Убивайки Ийв", който тази година достигна до своя край, след четири успешни сезона на малкия екран. Откакто се появи за първи път в продукцията, тя бързо се превърна в един от най-успешните представители на гилдията, удостоен с две статуетки "БАФТА" и една "Еми", а в списъка ѝ с постижения фигурират по две номинации за отличията "Златен глобус" и "Изборът на критиците", като и едно за наградата на Гилдията на актьорите. А сега към тях се прибавя и това постижение.

Снимка: Getty Images

"След като всички елементи на лицето ѝ бяха измерени, стана ясно, че Джоди е категоричният победител. Тя има най-високите общи показатели за позиционирането на носа и устните си и беше близо до върха за формата на устните си и позицията на очите си. Брадичката ѝ е добре оформена, а цялостната ѝ форма на лицето е наистина силна. Единствената средна оценка бе за веждите ѝ, чийто резултат е 88%", разясни лекарят пред чуждестранната преса, допълвайки, че втора по хубост е Зендая с постижение от 94.37% и чак тогава идва Бела Хадид.

В миналото знаменитости като Дженифър Лопес, Амбър Хърд и Робърт Дауни-младши бяха обявени за най-красивите хора в света чрез същата техника, измерваща симетричността на лицето.

Ако и вие искате да проверите вашата, можете да го направите чрез някое от многобройните приложения в интернет пространството или просто да натисните ТУК >>

Снимка: Getty Images