Напоследък климатът като че ли става все по-непредсказуем, а понякога внезапната му промяна изненадва дори метеоролозите. В социалните мрежи неведнъж са се появявали публикации, разкриващи, че прогнозата за времето на различните сайтове и апликации, коренно се разминава с настоящата реалност.

Така например "лекият полъх" всъщност се оказва ураганен вятър, а "слабият дъжд" - почти библейски потоп... Като онзи, който се изля в началото на месеца и превърна София във Венеция.

Вижте снимки >>

Оказва се обаче, че столицата ни не е готова за буря и с по-кратка продължителност, подобно на тази, разразила се преди ден. Като своята предшественица, тя също свърши редица поразии и остави след себе си немалко щети. Точно от това се възмути в социалните мрежи Биляна Йотовска, която сподели няколко кратки видеа и снимки, разкриващи наводнената улица пред къщата ѝ. Търсеща гласност, тя отбеляза в публикацията си някои от телевизионните медии у нас, както и техните предавания.

"Аз съм без коментар, ако Вие имате... заповядайте да снимате! Абсурдно е в София да се случва това след 20 минутен дъжд", написа фитнес моделът, прибавяйки хаштаг "Къде ми е лодката" и адресирайки посланието си към Столична община - район "Сердика".

На един от кадрите се вижда, че в началото на огромната локва, приличаща на река, стои автомобил, чийто шофьор се е отказал да продължи напред.

"Да, просто няма как да се мине насам", коментира Биляна в клипа.

Много от последователите на официалната ѝ Фейсбук страница подкрепиха половинката на световния шампион по културизъм Димитър Димитров и на свой ред изразиха възмущение. Сред коментиращите имаше и такива, които подходиха с чувство за хумор и писаха, че положителната страна на нещата е, че София вече разполага с море и гражданите ѝ могат да спестят от пътувания към Черноморието.

Един от потребителите се усъмни, че кадрите са заснети в столицата, предполагайки, че вероятно става въпрос за някой краен квартал, при което брюнетката отбеляза, че домът ѝ се намира на 20 мин. от центъра.

"Няма никакво значение! В кой век живеем и защо плащаме данъци?", отвърна му тя.

По-късно, след проявата на недоволство, красавицата реши да зарадва своите почитатели с по-различни изображения. На тях тя позира пред фотографския обектив по бански на сребристи и черни летни, влязла в топлите води на джакузи. Идилията ѝ се допълва от чаша студено бяло вино и чиния пълна с плодове.

Преди няколко дни Биляна се върна заедно с мъжа си и дъщеря си от почивка, на която успя да "съчетае" плаж под слънчевите лъчи с разходки из планината. Семейството посети комплекс "Фабрика за храна и танци", намиращ се на 27 км от Пловдив в село Равнища. Там тримата дори се качиха на лодка в голямото изкуствено езеро, с което разполага мястото.