Музикалният продуцент Боб Езрин, работил по три албума на британската рок група "Pink Floyd", обвини нейния съосновател Роджър Уотърс в антисемитизъм, пише в. "Times", цитиран от БТА.

Според изданието интервю с Езрин, който е от еврейски произход, ще бъде включено в нов документален филм, озаглавен "Тъмната страна на Уотърс" и заснет от британския журналист Джон Уеър с подкрепата на неправителствената организация "Campaign Against Antisemitism".

В интервюто Езрин цитира редица примери, които според него показват, че Уотърс е правил обидни забележки или действия спрямо евреите. Той твърди, че Уотърс е съчинил песен, в която нарича агента на групата Брайън Морисън с обиден епитет. В друг епизод от филма саксофонистът Норберт Стахел, който е свирил с Уотърс, си спомня, че музикантът гневно е отхвърлил чинията си в ливански ресторант.

Езрин, който е работил с десетки изпълнители и групи, включително "Aerosmith", "Deep Purple" и "Kiss", също така предполага, че Уотърс изобщо не се смята за антисемит.

80-годишният Уотърс в миналото бе многократно обвиняван в антисемитизъм, включително след негови критични изявления за Израел и политиките на еврейската държава спрямо Палестина. Турнето му в Германия тази пролет беше съпроводено със скандал, предизвикан от сценичния му тоалет, който приличаше на нацистка униформа и препращаше към образа на диктатора Пинк - главния герой от филма "Стената" (1982) на режисьора Алън Паркър. След концерта Уотърс отрече всички обвинения и каза, че е бил подложен на политически мотивиран тормоз.