Въпреки че само преди дни Хю Джакман и Дебора Лий Фърнес обявиха, че слагат край на 27-годишния си брак, по-наблюдателните им фенове побързаха да споделят, че месеци по-рано имало ясни знаци, че двойката преминава през труден период.

Още през януари актьорите обявиха за продажба любимата си къща. Освен това пуснали обява, че през зимните месеци ще отдават под наем и ваканционния си дом в Хамптънс, Ню Йорк, като всеки желаещ да живее там, ще трябва да плаща баснословната сума от 166 666 долара на месец. Това определено изненада почитателите им, тъй като вече бившите съпрузи споделиха, че са прекарали шест години в реновацията на имението, за да го превърнат в мечтаното и от двамата място.

"Този дом беше моя дългогодишна мечта. Едно от нещата, които исках да постигна. Направих го и много ми харесва", сподели Дебора през 2021 г. Дебора в интервю за списанието "Architectural Digest".

Имотът е с площ от 460 кв.м., има пет спални и пет бани и се намира в района на Ийст Хамптън, известен като района на богатите. Резиденцията разполага още със самостоятелна фитнес зала, домашно кино, хидромасажна вана и плувен басейн. Имението е с изглед към водата, като към нея има още къща за гости, в която има две спални и бар.

Основният имот има луксозна кухня, а в трапезарията е поставена ръчно издълбана орехова маса. Трите спални пък разполагат със собствени бани, със стъклени врати от пода до тавана. Навсякъде по стените в дома пък имало произведения на изкуството, основно картини на американския художник Джеймс Турел.

Припомняме, че след новината за раздялата на Хю и Дебора, запознат сподели, че връзката им се разпаднала по време на ковид пандемията. Продължаващата стачка също допринесла за влошаването на взаимоотношенията им.

"Те завинаги ще бъдат свързани заради децата си. Но след последните няколко години любовта, която имаха един към друг, се превърна повече в приятелство, което се разпадна по време на ковид пандемията, тъй като локдаунът не помогна изобщо на брака им и наистина натовари много връзката им", разказал мъжът.

Той допълнил, че двамата направили опити да оправят взаимоотношенията си, но последвалата стачка отново ги поставила в подобна ситуация и двамата осъзнали, че не могат да продължават така и че раздялата е най-доброто решение.

Хю и Дебора са родители на две деца - 23-годишния Оскар и 18-годишната Ава.