Някога американският писател Хенри Джеймс, който е автор на 20 романа, 112 разказа и 12 пиеси, е казал, че за него двете най-красиви думи в езика са "летен следобед". Предвид факта, че жаркият сезон е онова прекрасно време от годината, предоставящо ни многократно шанса да загърбим познатото ни ежедневие и да се отправим към най-различни места, където ни очакват нови и вълнуващи преживявания, ние просто няма как да не се съгласим с казаното него.

И тъй като календарът услужливо ни показва, че все още е август, ние решихме да се свържем с някои от популярните имена у нас, за да разберем къде са избрали да прекарат своето горещо бягство, отдавайки се на почивка. Оказва се, че тази година повечето от тях са предпочели да останат в пределите на родината ни, наслаждавайки се на нейната красота, вместо да търсят отдих извън тях.

Докато много хора вече се възползваха от високите температури навън, отскачайки до морския бряг, за Ивайло Захариев лятото тепърва започва, понеже до съвсем скоро актьорът снимаше втория сезон на хитовия сериал "Пътят на честта". В разговора ни с него той сподели, че към момента все още не съумял да стигне до крайбрежието, защото интензивната работа по новите епизоди на поредицата е изисквала присъствието му в София. Въпреки това артистът обясни, че сега ситуацията ще се промени, защото е планирал да посети Бяла заедно с половинката си Станислава Славчева и техни приятели.

"Събрахме се наистина хубава компания", каза той, като също така отбеляза, че това няма да бъде единственото му пътуване.

Ивайло Захариев и Станислава

Снимка: Калина Серафимова

След като се върне от крайбрежието, той мисли да отново да смени пейзажа, като заведе двамата си сина Филип и Дамян на къмпинг в планината, където да прекарат няколко вечери сред природата, нощувайки под открито небе. След това обаче възнамерява отново да поеме към плажните ни ивици, и по-точно към Приморско.

"Не обмислям да ходя извън България, просто не ми се занимава с граници и проверки", призна той.

За разлика от него обаче, една от легендите на родната музикална сцена - Силвия Кацарова, вече прекара известно време извън страната ни. Дори пандемията не успя да спре изпълнителката на "Обещай ми любов" да спази своята лична традиция, която повелява поне веднъж през отпускарския сезон да стегне багажа си, след което да тръгне на път, насочвайки се към съседна Турция, където отдавна притежава вила на брега на Егейско море, разположена в близост до град Измир. Въпреки че се чувства наистина добре там, престоят ѝ вече приключи и тя отново е у нас. Ако си мислите обаче, че гласовитата певица прекарва последните седмици преди началото на есента у дома си, то грешите. В момента тя и съпругът ѝ се намират в Павел баня, наслаждавайки се на басейните с минерална вода, в които се разхлаждат.

Силвия Кацарова

Снимка: bulFoto

Още една звезда, предпочела да напусне държавните ни граници, е Иво Аръков, който зрителите скоро ще могат да гледат отново в ролята на спасителя Младен във втория сезон на хитовата продукция "Съни бийч". Още в края на миналия месец той се отправи към приказния остров Амулиани, който се счита за едно от най-големите бижута на Гърция, въпреки малките си размери. В момента обаче харизматичният водещ на предаването "Мармалад" и неговата привлекателна половинка Габриела Николаева взеха решението да заменят това райско кътче под небето с друго, което е не по-малко пленително, при това без да напускат съседната ни страна. Към днешна дата те събират тен и трупат спомени на Закинтос, известен със своята идилична красота и природни чудеса, които не оставят никого безразличен. Дестинацията, носеща името на сина на легендарния аркадийски вожд Дардан, се слави със своите прелестни плажове и интензивния си нощен живот, превръщащи го в истински магнит за младите хора, желаещи да изпълнят лятото си с незабравими мигове, както всъщност правят Иво и любимата му.

Снимка: Официален профил в Instagram

Прекрасната Саня Борисова обаче няма никакво намерение да странства извън България. Понастоящем тя отдъхва на Златни пясъци, но признава, че не се задържа прекалено дълго там. Синеоката красавица сподели, че често кръстосва Черноморието със свои приятели, а някой от редовните спирки на компанията са предпочитание от мнозина курорти Слънчев бряг и Созопол. Миналата година актрисата от "Чужденецът" също се отдаде на обиколка по крайбрежието, само че в открити води. Тогава тя посети редица населени места, плавайки с кораб. Засега обаче Саня не планира да ходи на другаде, защото, както сама обясни, не обича да прави дългосрочни кроежи, но в крайна сметка признава, че все пак не е изключено това да се случи, ако всички единодушно решат да поемат в друга посока.

Саня Борисова

Снимка: Официален профил в Instagram

И тъй като границите към Румъния все още са отворени за преминаване, без изисквания за PCR тестове или ваксини, Краси Аврамов вече е подготвил своята ваканция там, на която само след дни ще се отдаде заедно със свои близки. През последните месеци Човека глас усилено работеше над  подготовката на новия си албум "Parole", затова сега е решил, че вече е настъпил най-подходящият миг да разтовари в удивителния Букурещ. Той сподели, че чака с нетърпение да прекрачи прага на най-големия термален аквапарк в Европа, който представлява и най-голямата ботаническа градина в страната, съставена от над 800 хиляди растения. Изпълнителят признава, че това няма да е първата му визита в румънската столица, но и трите пъти, когато е бил там, не е успял да отскочи до уелнес комплекса, определян от местните като истински оазис в близост до града, тъй като е искал първо да посети всички задължителни забележителности на мястото. След като се прибере у нас, Краси ще поеме към Свети Влас, където ще комбинира полезното с приятното, понеже в края на този месец има концерт в Амфитеатър Арена, издигнат в пределите на Диневи Ризорт.

Краси Аврамов

Снимка: Личен архив