На ски в един от най-красивите френски курорти се е отдала Деси Цонева. Журналистката от няколко дни споделя вълшебни снимки от най-скъпия зимен курорт Куршевел.

Вижте кадрите >>

Топ дестинацията ежегодно привлича най-богатите и известни туристи. Куршевел е като истинска зимна приказка. Съчетава в себе си пет алпийски села на пет различни височини: Льо паз, Сейнт Бон, Куршевел 1550, Куршевел 1650 и Куршевел 1850.

Така предпочитан е за зимна почивка, тъй като предлага различни възможности на гостите си. За любителите на традицията и спокойствието - разходки из оживени улички, малки църкви и кокетни вили, както и приказни гледки. Условията за ски са отлични. Куршевел разполага със 120 писти на разположени на 600 км. обработена територия и изобилие от бързи лифтове. Любителите на лукса се радват на страхотните хотели, спа-центрове, ресторанти, бутикови магазини. Куршевел е място за разточителство. Цената на стая в хотел в повечето случаи варира от 550 до 1250 евро на вечер, някои апартаменти са по 6500 евро на ден, а седмица в уютна хижа излиза около 30 000 евро.