Звездата от сериала "Приятели" Дейвид Шуимър заяви, че не би пропуснал шанса да бъде следващият Джеймс Бонд, когато Даниъл Крейг се раздели с ролята на агент 007, съобщи Контактмюзик.

53-годишният Шуимър, който в момента изпълнява ролята на агент Джери Бърнстийн в комедийния сериал "Разузнаване" по телевизия Sky 2, е насочил погледа си към друг образ на шпионин, след като Крейг за последен път се превъплъти в образа на агента на Нейно Величество в "Смъртта може да почака".

"Ако ми бъде предложено да изпълня ролята на Бонд, което никога няма да се случи, ще се възползвам от тази възможност. Това наистина ще е абстрактна комедия", увери той.

Шуимър смята, че има по-добър актьор, който е с по-голям опит от неговия и е по-подходящ за ролята. Запитан дали някой от партньорите му в "Приятели" ще е по-добър от него в образа на шпионин, той отвърна:

"Фийби. Никога не знаеш дали тя лъже. Освен това има сестра близначка, така че двете може да се сменят", заяви звездата.

Ролята на Фийби бе изпълнена от Лиса Кудроу в популярния сериал.

Шуимър наскоро довери, че не смята, че е възможно да бъде съживен сериалът "Приятели", като се имат предвид "различните траектории в кариерите" на участвалите в него актьори. Той обаче е на мнение, че е възможно да бъде заснета друга версия на "Приятели" с нов актьорски състав.