Дизайнерът на дамските облекла в Louis Vuitton Никола Гескиер отбеляза десетата си годишнина в модната къща, собственост на корпорацията LVMH, с ревю, което привлече множество хора в Лувъра, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. 

В последната вечер на Седмицата на модата гостите преминаха през един от обширните дворове на известния музей, като някои от тях се спираха за снимки до логото на модната къща, за да стигнат до мястото на събитието - специално издигната шатра. Тя наподобяваше френски покрит пазар от 19-и век, изграден от желязо и стъкло, но с огромен футуристичен глобус и с блещукащи светлини в центъра.

"Това е значима вечер", написа Гескиер в писмо до публиката, поставено в плик, оставен на всеки стол. "Десет години по-късно тази вечер е нова зора".

Моделите преминаха по подиума бързо, в ритъма на звучащата диско музика.

Вижте снимки от колекцията >> 

Те представиха обемни миниполи, блестящи рокли, инкрустирани със скъпоценни камъни сака и прозрачни панталони. Към част от тоалетите имаше кожени ръкавици, а към други - плетени шапки с подгъв. Моделите носеха чантите в различни форми и размери.