Надали съществува жена, която да не изпитва поне малко притеснение от онзи неизбежен момент в началото всяка нова връзка, в който по една или друга причина ще бъде сравнена с бившата половинка на мъжа, с когото е започнала да се среща, понеже настъпването му само по себе си означава, че ще ѝ се наложи да направи всичко по силите си, за да покаже, че е по-добра от нея. Само че ако мястото, което е заела, преди това е принадлежало на самата Жизел Бюндхен, то безпокойството ѝ съвсем разбираемо би прераснало в панически ужас, способен да смачка нейното себеуважение и достойнство. Все пак коя представителка на нежния пол доброволно би се опитала да се състезава в който и да било аспект с една от най-големите легенди на модния свят, където неустоимият външен вид играе съществена роля?

В това отношение обаче Вероника Райек, която в момента чуждестранната преса обвързва с Том Брейди, изобщо няма от какво да се тревожи, тъй като тя е не по-малка наслада за очите от нейната колежка, която доскоро бе омъжена за спортиста. Нещо повече, в миналото личният ѝ Instagram профил, последван към днешна дата от над 3 милиона души, неведнъж е бил блокиран, тъй като потребителите на платформата често подавали сигнали, посочвайки, че снимките, качени в него, не са автентични. Много от тях били напълно убедени, че изкусителната блондинка не е реален човек и всъщност е създадена с помощта на компютърен софтуер.

Вижте снимки на Райек >>

"Очевидно смятат, че съм дигитална илюзия, населяваща виртуалното пространство", казва Райек в едно от интервютата, което дава в онзи период, оплаквайки се, че ѝ е дотегнало акаунтът ѝ в социалната мрежа периодично да бъде докладван от абонатите, а впоследствие блокиран от администраторите. "Ужасно досадно е постоянно да ми се налага да доказвам, че съм от плът и кръв, за да си върна обратно страницата".

Проблемът окончателно се разрешава, когато през 2016 година тя печели престижната корона на "Мис Словакия". Появата ѝ на сцената сред другите кандидатки за титлата веднъж завинаги убеждава неверниците, подлагащи под въпрос нейното съществуване, че подозренията им са напълно безпочвени, понеже хубавицата е съвсем истинска, а освен това изглежда по абсолютно същия начин, както на съблазнителните кадри, които споделя във виртуалното пространство, показвайки, че не ѝ се налага да ги редактира, променяйки или коригирайки визията си, преди да ги качи. Вероника обаче няма много време, през което да се радва необезпокоявано на победата си, понеже скоро след като заема първото място в конкурса се изправя пред поредната порция мнителност.

Макар хората вече да са наясно, че тя е част не само от виртуалния, но и от действителния свят, те започват да се съмняват в нейната естественост, твърдейки, че е преминала през различни интервенции за подобряване на външния вид. Например, повечето от критикуващите я са напълно сигурни, че бюстът ѝ няма как да бъде натурален, въпреки че тя твърди противното. Вероника приема тежко обвиненията, понеже те връщат у нея неприятните спомени за годините в училище, когато нейните връстници са ѝ се подигравали заради късното физическо развитие на тялото ѝ, тъй като дълго време в него са липсвали женствените форми. Независимо на какво мнение са песимистите, тя продължава да настоява, че никога през живота си не се е подлагала на подобни процедури, категорично отричайки да е уголемявала гърдите си с помощта на импланти.

Без значение дали това е вярно или не, факт е, че през последните дни името ѝ отново присъства активно в пресата, която уверява своите читатели, че Вероника излиза с играча по американски футбол - Том Брейди, който в края на отминалия октомври се разведе с партньорката си Жизел Бюндхен. Въпросното становище тръгна, когато неотдавна тя публикува онлайн своя фотография направена по време на спортна среща, в която "Tampa Bay Buccaneers" се изправиха срещу "New Orleans Saints". На нея тя стои на трибуните на стадиона, облечена в екип на куотърбека. Освен това в посланието си към поста Райек, чиято работа като модел я кара да разпределя времето си между САЩ и Австрия, отбелязва, че има чувства към Брейди.

"Да, влюбена съм в него! Дори и враговете и завистниците му го обичат, защото той е велик", пише тя.

Чуждестранните издания обаче припомнят, че Вероника все още не е сложила официален край на брака си с бившия състезател по бобслей Виктор Райек, който се води неин законен съпруг, макар тръпката между тях отдавна да е изчезнала, както пишат. Като доказателство за това таблоидите подчертават, че двамата нямат и едно общо изображение от години, сякаш са стигнали до споразумението да се разделят, но да легализират решението си... поне все още. Дали наистина словачката и американецът имат романс обаче, предстои да разберем.

Снимка: Официален профил в Instagram