Звездата от сериала "Приятели" Дженифър Анистън сключи договор за четири книги с издателство Harper Collins и анимационното студио Invisible Studio за поредица от творби с анимационно куче, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Книгите са вдъхновени от нейния домашен любимец, Клайдио. Първата книга се казва Clydeo Takes a Bite Out of Life ("Клайдио отхапва от живота"), с илюстрации от Бруно Якоб и е планирана за издаване на 1 октомври.

Снимки на Дженифър Анистън>>>

Клайдио вече е любимец в социалните мрежи с над 100 милиона гледания в различни платформи. През 2021 година Дженифър Анистън създаде самостоятелен профил на нейното куче в Instagram. Clydeo Takes a Bite Out of Life е представена като "вкусно и забавно пътешествие, изпълнено със самопознание и самоувереност". В нея се разказва за откритието на Клайдио, че е талантлив готвач.

"Не бих могла да бъда по-развълнувана от факта, че Клайдио и неговите истории ще бъдат публикувани, където, надявам се, ще вдъхновят както децата, така и любителите на кучета с неговото очарователно пътешествие в търсене на истинската му страст", каза Анистън в изявление.