Не всичко в Холивуд се свежда до блясък и слава... След Ефектът Уайнстийн и движението #MeToo светът разбра пред какви трудности и унижения са били изправени едни от най-легендарните дами в шоубизнеса. Успехът винаги идва с определена цена, а хората с власт, възползващи се максимално от нея, му поставят висока стойност - закон, който съществува от зората на времето.

Вижте снимки >>

Сега дойде ред и на Дженифър Лопес да разкаже своята история, свързана с опит за сексуално посегателство над нея. На ежегодната кръгла маса, организирана от "The Hollywood Reporter", този път седнаха Рене Зелуегър, Скарлет Йохансон, Лора Дърн, Лупита Нионго и годеницата на бившия бейзболист Алекс Родригес.

Те си припомниха миналото, когато все още са опитвали да пробият в бизнеса и водени от желанието да се изявят пред камера, са се сблъскали с "тъмната страна" на киноиндустрията.

Звездата от "Да свалиш Уолстрийт" разкри неприятен случай, който е преживяла на кастинг. Тогава режисьорът на филма, за който тя се е явила на прослушване, е поискал да види гърдите ѝ.

"Защитих се и му отказах. Отговорих му, че не сме на снимачната площадка. Помня, че бях обзета от истинска паника. В стаята с нас беше и дизайнерката на костюмите за продукцията, което очевидно не го притесни. За мое щастие, малкото от Бронкс, което нося в себе си, излезе наяве и твърдо му заявих: Не, не трябва да ти показвам нищо. Ще ги видиш на снимачната площадка", сподели латино дивата.

Тя се надява, че отстоявайки твърдо позицията си, е накарала мъжа да се замисли преди да накара други жени да се чувстват неудобно в бъдеще.

"Ако в този момент поддадеш, човекът отсреща ще си помисли, че може да прави каквото иска с теб. Точно защото поставих граница и казах "Не", той се оттегли и по-късно дори се извини. Но още на секундата, в която той напусна помещението, дизайнерката се приближи и ми поднесе извиненията си за случилото се", завърши тя.

Независимо, че Скарлет Йохансон се опита да разбере името на режисьора, Дженифър така и не го издаде.