Кариерата на прекрасната Джейн Сиймор продължава вече почти пет десетилетия и дори днес - на 70-годишна възраст, тя изглежда просто ослепително. Ако трябва да бъдем по-точни, първата ѝ значима поява под светлините на прожекторите е през 1973 г., точно след първия ѝ голям пробив, който е 20 години преди участието ѝ в култовия сериал "Д-р Куин Лечителката". Макар че именно Микаела Куин, напуснала дома си в Бостън, щата Масачузетс, която в търсенето си на подходящо място, на което да основе собствена практика, се озовава в малкото градче Колорадо Спрингс, където, противно на нейните очаквания, хората я посрещат враждебно, е образът, с който широката публика винаги ще свързва актрисата.

Въпреки това, тя става известна с друга роля, а именно тази на Солитер - едно от момичетата на Бонд в "Живей, а другите да умрат". Тогава в лентата Агент 007 се играе от Роджър Мур, заместил легендарния Шон Конъри. Преди това хубавицата се изявява предимно на театралната сцена в постановки по Шекспир и има зад гърба си няколко малки роли в киното и телевизията. Но г-н Бонд, Джеймс Бонд, я изстрелва на върха на славата.

Малко хора са запознати и с факта, че към днешна дата тя има собствена линия шалове и бижута. Точно по този повод списание "Us Weekly" реши да се свърже с Джейн, давайки ѝ възможност да сподели всички неща, които хората не знаят за нея. Ето и какво разкри звездата пред изданието:

1. Родена съм с плоски ходила, състояние, известно като дюстабан. Освен това като малка имах проблеми с говора. Това обаче не попречи на страстта ми към балета, който започнах да тренирам от малка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

2. Истинското ми име е Джойс Пенелопе Вилхемина Франкенберг.

3. Започнах да работя като медицинска сестра доброволец още на 6-годишна възраст, а на 10 г. вече гледах как се изпълняват операции.

4. Като дете бях възхитена от фермите за мравки, пчелните кошери и поповите лъжички.

5. И досега много от почитателите ми не знаят, че съм успешен дизайнер на мебели. Моята линия "Michael Amini" е една от най-продаваните марки в Близкия Изток.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

6. В училище мразех часа по физическо възпитание, понеже се чувствах абсолютно безполезна.

7. За сметка на това толкова обичах науката, че на 7 г. получих първия си микроскоп.

8. С първото ми гадже ни свърза общото ни хоби - колекционирането на марки.

9. На 12 г. заминах сама за Унгария, като временно отседнах при местно семейство. Не след дълго ми предложиха място в Унгарския национален балет, но родителите ми казаха "Не", тъй като по онова време държавата все още бе комунистическа.

10. Обичам да се гмуркам в коралови рифове.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

11. Мразя безразсъдните шофьорите, които карат автомобилите си прекалено бързо. Аз съм изключително внимателна зад волана и ми се иска останалите хора да бъдат такива.

12. Веднъж, по време на голф турнир за знаменитости, направих невъзможен удар, с който всички бяха убедени, че няма да се справя. Топката обаче попадна точно в целта. Това е сред нещата, с които се гордея.

13. Винаги се чувствам ужасена в началото на първия снимачен ден на всеки нов филм, в който участвам. Притеснението ме напуска чак след като заснемем първата сцена.

14. Звучи странно, но като дете постоянно жадувах не за шоколад, а за кисели краставички.

15. Изкуството винаги е присъствало в живота ми. Обичам да рисувам, проектирам и правя скулптури.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

16. Това, за което мечтая, е светът да стане по-добро място. Бих се радвала да бъда част от такава промяна. Надявам се някой ден да видя повече състрадание у хората.

17. Заради хетерохромията, която имам по рождение, загубих първата си филмова роля. Тогава моят агент ме успокои с думите: "Ще дойде миг, в който ще се прочуеш именно заради различния цвят на очите си".

18. На 15 г. започнах собствен бизнес, бродирайки сини синигери върху блузи, които продавах.

19. Говоря свободно френски и холандски. Зная малко испански, немски, италиански и унгарски - тях обаче разбирам перфектно, така че внимавайте какво ще ми кажете, ако някога се засечем в асансьор.

20. В училище изобщо не бях популярна. Може да се каже, че по-скоро бях аутсайдер.

Снимка: Официален профил в Instagram