Джони Деп обвинява бившата си съпруга Амбър Хърд в присвояване на 7 милиона долара, съобщава "Дейли Мейл". Според звездата и адвокатите му става дума за парите, които при развода актрисата обеща да дари за благотворителност, като разпредели сумата между две организации, но всъщност дала само 100 000 долара.

Двете организации отказват да разкрият размера на сумите, които са получили от Хърд, но юридическият екип на Деп е успял да се сдобие с копие на писмо, с което шефовете на едната се опитват да разберат от актрисата дали възнамерява да изпълни обещанието си и да им дари 3,5 млн. долара. "Карибският пират" планира да използва писмото при в обжалването на решението на британския съд по делото за клевета срещу таблоида "Сън". Съдията, постановил, че Джони действително е "бияч на съпруги" (както го бе нарекъл вестникът в своя публикация), застана на страната на вестника с аргумента: "Дарението й от 7 милиона долара за благотворителност едва ли е действие, което човек би очаквал от "златотърсачка".

След обвинението на Деп, адвокатът на актрисата Илейн Бредехофт потвърди пред E!News, че тя все още не е изпълнила обещанието си да дари 7-те милиона долара на Детската болница в Лос Анджелис и на Американския съюз за граждански свободи, както обеща през 2016 г. "Амбър вече е раздала седемцифрени суми за благотворителни каузи и възнамерява да продължи да допринася и в крайна сметка да изпълни обещанието си. Тя наистина се забави с изпълнението на обещанието си, тъй като г-н Деп заведе дело срещу нея и тя бе принудена да похарчи милиони долари, за да се защити от фалшивите му обвинения."

Н момента Деп съди Хърд за клевета във Великобритания с аргумента, че твърденията ѝ за домашно насилие, публикувани във "Вашингтон пост", са част от "сложна измама". Поради потенциалната вреда, която обвиненията ѝ нанесоха в кариерата му, той иска от екссъпругата си обезщетение за над $ 50 000 000 за клевета.