Холивудският актьор Джони Деп ще получи пълно възнаграждение за ролята на злодея Гелерт Гринделвалд в предстоящия трети филм от поредицата "Фантастични животни и къде да ги намерим", въпреки че се съгласи да се откаже от нея, пише в. "Mirror".

Според "Hollywood Reporter" 57-годишната знаменитост е заснел само една сцена от филма. Клауза в договора му обаче позволява той да получи цялата сума, която в случая е в размер на 10 милиона долара.

Джони Деп се съгласи да се откаже от ролята на Гринделвалд, след като загуби делото за клевета срещу британския в. "The Sun".

Деп заведе дело срещу "News Group Newspapers" и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия във в."The Sun" от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги". Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката.

Съдията по делото Андрю Никъл прецени, че обвиненията в статията са "верни по същество" и взе решение да отхвърли иска на Джони Деп.

Холивудският актьор впоследствие съобщи, че е бил помолен да се оттегли от ролята на Гринделвалд в предстоящия филм от поредицата "Фантастични животни и къде да ги намерим", припомня БТА. Деп е уважил молбата.

От "Warner Brothers" също съобщиха, че звездата се оттегля от ролята, и че за нея ще бъде организиран нов кастинг.

Третият филм от поредицата, който вече е в процес на производство, се очаква да излезе на екран през лятото на 2022 г. Действието в новия франчайз "Фантастични животни и къде да ги намерим" предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър.

"Hollywood Reporter" разкрива още, че в третия филм от поредицата Джони Деп е трябвало да има еднакво екранно време с актьорите Еди Редмейн и Джуд Лоу, които се превъплъщават в останалите централни персонажи. Оказва се обаче, че неговият хонорар е по-висок, отколкото на двамата му колеги. Според изданието по-солидното му възнаграждение се дължи на успехите на поредицата "Карибски пирати", в която Джони Деп изпълнява главната роля.