Американският актьор Джони Деп заяви в съда, че бившата му съпруга Амбър Хърд е била тази, която е проявявала насилие след влошаването на отношенията им. Той свидетелства по делото за клевета, което заведе срещу актрисата. Ищецът настоява за обезщетение от 50 милиона щатски долара. Делото се води във Феърфакс, Вирджиния.

В съдебната зала звездата от "Карибски пирати" каза, че някогашната му половинка сипела словесни обиди, които понякога преминавали в шамари или блъскане. Актьорът разказа подробно за началото на връзката им, след което обясни и как се е променило поведението на Хърд с течение на времето.

Вижте снимки от делото >>

"Изглеждаше като чиста омраза за мен", каза той. "Ако останех, за да споря, накрая, бях сигурен, че ще ескалира до насилие и често това се случваше."

"Можеше да започне с шамар. Можеше да започне с блъскане. Можеше да започне с хвърляне на дистанционното на телевизора към главата ми. Можеше да хвърли чаша вино в лицето ми", обясни холивудската знаменитост, след като бе попитан за насилието, на което е бил подложен.

Снимка: АР/БТА

58-годишният артист добави, че се оттеглял от подобна ситуация, като се заключвал в банята, но никога не е удрял бившата си съпруга.

Той съди Амбър Хърд (35 г.) за клевета, след като тя го обвини в насилие.

Джони Деп заведе делото срещу бившата си съпруга, след като през 2018 г. тя написа статия във в. "Washington Post", в която се представи като обществена личност, жертва на домашно насилие - тема, широко застъпена в публикацията. В нея актрисата не споменава името на бившия си мъж, но той е на мнение, че статията косвено го клевети, визирайки твърденията за насилие, които Хърд направи през 2016 г. Актьорът отрича да я е малтретирал.

Защитниците на Амбър Хърд твърдят, че тя е казала истината. В началото на процеса, който се гледа вече втора седмица, адвокатите ѝ казаха, че Деп я е насилвал физически и сексуално, когато е злоупотребявал с наркотици и алкохол.

Снимка: АР/БТА

Очаква се процесът да продължи шест седмици.

Преди по-малко от две години Джони Деп загуби дело за клевета срещу британския таблоид "The Sun", нарекъл го "бияч на съпруги".

По делото в САЩ адвокатите на двамата са внесли дълги списъци с потенциални свидетели, включително бившия приятел на актрисата и изпълнителен директор на "Tesla" Илон Мъск.

Юридическият екип, нает от Деп, заведе дело във Феърфакс, тъй като в. "Washington post" се печата в района, предава БТА. Изданието обаче не е ответник по делото.

Амбърд Хърд също внесе съдебен иск срещу бившия си съпруг, като го обвини, че я е оклеветил, наричайки я лъжкиня. Тя настоява за обезщетение от 100 милиона щатски долара.

Снимка: АР/БТА