Познавате ли 28-годишна ужасно смела жена, която обича да ѝ много, много трудно?! Ако отговорът е "не", сега е моментът да се запознаете с Ива Русинова. Първата дрифт състезателка в България е влюбена в медицината и това е нещото, което я вълнува толкова дълбоко, че като ученичка ходи на всички лекции и упражнения на студентите по медицина. До момента, в който на 18 години се качва зад волана и във вените ѝ не започва да тече бензин.

Тя се занимава с купчина неща, до едно започнали като нейни хобита и постепенно превърнали се в професия. Засега само поезията, китарата и кулинарията си остават само странични дейности.

"Няма невъзможни неща", е нейният девиз. "Ускорявайте, без да се замисляте, опасностите са само във вашите глави."

Това, че някой не може да вземе завой с повече от 40 км/ч за Ива не означава, че тя не може. Тя знае, че шампионите и великите хора се раждат тогава, когато повярват, че може да се постави нов рекорд.

Русинова е "егоистът с розовите очила". "Ако в нещо изобщо съм успяла, то го държа на безумен позитивизъм. Всяка идея е потенциална реалност в моята глава."

Тя споделя, че в началото на проектите си не е имала никакви пари, с които да ги стартира. Когато започва да прави дрехи, започнала с един модел, който направила в няколко бройки. След като съберяла малко пари, идвало времето за втори модел и т.н.

"Не е нужно да инвестираш големи суми, за да започнеш. Нужно е само да имаш идея и желание да работиш."

Ива знае, че колкото е по-интересна и оригинална идеята, толкова по-бързо ще добие популярност. Когато събира пари за първата си кола, благодарение на образованието си по маркетинг, изготвя бизнесплан и портфолио, с които отива при първите си рекламодатели, за да поиска спонсорство. Така получава финансиране и от години не тя търси спонсорите, а те нея. Може би се питате защо? - "Защото съм различна", казва тя.

"Когато сте безумно инатливи, твърдоглави и въпреки всичко продължавате да си действате в избраната от вас посока, да вършите нещата с истински плам и страст - цялата вселена ви помага и нещата се случват и разцъфтяват, стига само да правите това, което кара душата ви да ликува."