Ивет Григорова е едно от главните действащи лица на модния бизнес в България. Моделите на агенцията ѝ Ivet Fashion са стъпили на всички континенти, на които има развита модна индустрия. Тя бе една от 8-те вдъхновяващи жени, които напълниха столичния Клуб 1 на НДК по време на конференцията на Dir.bg She's the One на 28 март.

И ако се питате какво е 25 години да управляваш модна агенция в България, Ивет Григорова е жената, която разказа за пътя си от борбата за оцеляване до големите успехи в модния бизнес.

Кариерата ѝ на модел започва случайно - като млада майка придружава сестра си на кастинг за модели, където обаче собственичката на агенцията, се впечатлява и от нея.

Така, през далечната 1994 г. Ивет започва да търси своя екип на най-необичайни места като пазари, училища и кафенета.

"Може би имам някакъв вътрешен усет да намирам потенциала в моделите си."

Стартира кариерата на своята собствена агенция с шест момичета с данни на модели, но различни типажи с интересна визия.

"Крачка по крачка вървях напред, тичах, изоставах и пак се юрвах. В движение се учех да бъда шефка на модна агенция, като никога не съм си представяла, че ще стигна дотук."

Тя разказа, че е минавала през много трудни периоди. През '90-те години е преживяла заплахи, посегателства, разбиват офиса ѝ, а неин близък човек е ранен и е на ръба на оцеляването.

"Каквото и да се случваше, аз никога не се отказвах."

Един от най-тежките ѝ моменти е, когато остава без офис и се прибира в Перник, разколебана за бъдещето на агенцията. Събира екипа си и им казва, че са свободни да продължат, както намерят за добре. Те обаче остават до нея и тя намира сили и човек, който ѝ помага да открие отново офис в София.

"Успехът на Ivet Fashion се дължи на много фактори и огромна доза късмет."

"Ключът на успеха се крие в това да обичаш работата си, а аз не просто я обичам - аз я обожавам."