Великден може вече официално да е приключил, но в социалните мрежи потребителите продължават да качват най-различни кадри, разкриващи как са прекарали светлия ден. Преди часове Гери-Никол реши да зарадва своите последователи в Инстаграм, публикувайки галерия от две предизвикателни снимки, показващи нейната интерпретация на един от най-разпространените западни символи на празника - Великденския заек.

Вижте кадрите >>

Легендата за "дългоушкото" води началото си от XIII век, от района на днешна Германия, където всяка пролет хората почитали богинята на плодородието Еостра с големи тържества. Преданията разказват, че тя имала красива птица, която неочаквано се превърнала в див заек, който по една случайност е символ на благоденствието.

Но въпреки трансформираното му тяло, душата на създанието останала същата, затова то продължило да свива гнезда, изпълвайки ги с шарени яйца. Няколко века по-късно немските емигранти разпространили историята в щата Пенсилвания, а не след дълго целият континент я знаел.

Независимо обаче колко илюстрации на животното са направени през годините, нито една не се доближава до образа, изграден от певицата...

На кадрите тя позира пред фотографския обектив в слънчевия двор на къщата си, облечена единствено по бяло бельо с десен на червени рози. На главата си носи диадема с розови заешки уши, а в едната си ръка държи плетена синя кошница с пух, в която са сложени изкуствени многоцветни яйца.

"Честит Великден на вас и вашите семейства", гласи посланието към изображенията.

Колежката ѝ Преслава се включи към множеството коментари, редящи се под публикацията, поставяйки няколко влюбени емоджита, на които Гери-Никол отговори със сърце. Половинката ѝ - кикбоксьорът Дани Илиев, сложи същия емотикон и получи целувка.

Заради провокативната ѝ визия, част от скандалния ѝ имидж, който тя упорито поддържа в медийното пространство, някои от почитателите изпълнителката по-скоро я сравниха с легендарните зайчета на сп. "Playboy". А може би точно този ефект е търсела от самото начало?