Любовта и възхищението, които децата изпитват към някого, имат огромна стойност, защото те са чисти и непринудени. Причините за тяхната обич не са провокирани от извличането на конкретна полза или печалба и не целят никаква изгода. Ето защо да бъдеш герой в очите на един малчуган е не просто чест, но и отговорност - за да задържиш позициите си на такъв.

Вижте подаръка >>

Като най-добрия тенисист на страната ни, Григор Димитров не само е заслужил симпатиите на много хора, но също така се е превърнал в идол за голяма част от тях, особено за децата, гледащи го с нескрит възторг. Постиженията на спортиста вдъхновяват много от малките му фенове да достигат собствени победи - било то в училище или в извънкласните им занимания.

Разбира се, когато кумирът ти се окаже на една ръка разстояние, е съвсем в реда на нещата да искаш да изразиш своите адмирации по някакъв начин. Поради тази причина първата ракета на България получи мил подарък от 6-годишния си почитател Максим, който е роден и живее в Австралия, но и двамата му родители са от Бургаския регион.

Момчето е нарисувало специален портрет на Димитров, който успя да достигне до него, а той го сподели с всичките последователи на официалната си Инстаграм страница. Творбата стига до ръцете на тенис звездата на 5 януари, но не и без няколко дребни недоразумения...

Максим сяда да твори след края на срещата от турнира "ATP Cup" в Сидни между двойките на България и Молдова.

"Той започна да я рисува след победата на нашите над Великобритания. Тогава се прибрахме късно вечер, бяхме 11 часа на трибуните, но това изобщо не му попречи да седне да твори. След победата на Григор над молдовеца Раду Албот Макси отиде при него, за да му даде рисунката си. В суматохата обаче Димитров я е разписал и му я върнал отново. После Максим беше посърнал, а когато аз го попитах защо е такъв, той ми отговори, че е искал да му я подари. Казах му: "Значи ще му я подариш! След мача на двойките отиваш и му я подаряваш!", разказва Даниела Желязкова - майка на момчето, пред в. "Черноморски фар".

Максим се вслушва в думите на родителката си и след като срещата приключва пак отива при Григор, като за втори път му дава рисунката. Свикнал да раздава автографи, Димитров отново разписва листа хартия, без да му обърне особено внимание в бързината, и пак го подава на детето, но то отказва да го вземе.

Едва тогава спортистът се заглежда в произведението, което държи, и на английски език прави комплимент на Максим за уменията му и го пита за името му. Малчуганът му отговаря на български, представяйки се и обяснявайки, че рисунката е подарък от него за Григор.