Ако изкушението си търсеше човешки образ, в който днес да се превъплъти, то по всяка вероятност изборът му щеше да падне върху този на Ивана Кнол. И как всъщност би могло да предпочете нечий друг, при положение че на тазгодишния Мондиал моделът на няколко пъти постигна невъзможното, превръщайки се в по-голяма сензация от самото първенство... Бившата "Мис Хърватия" неведнъж открадна вниманието дори на най-верните поклонници на Цар Футбол от епичните битки, водени на Стадион 947 в негово име, карайки ги да забравят за случващото се на терена само с присъствието си на трибуните.

Да заставиш по какъвто и да било начин един мъж да откъсне поглед от най-велика игра на света, както многократно е определяна, със сигурност е постижение, но да принудиш хиляди, ако не и повече заклети нейни фенове, за които спортът не е просто хоби, а цяла религия, да сторят същото - това вече може да се категоризира като истинско чудо... Каквото тя сътвори още с първата си поява на "Ал Байт", за да наблюдава на живо двубоя между Хърватия и Мароко. Тогава сексапилната визия, на която бе заложила, покачи и без това високите градуси в Катар, превръщайки мястото, разположено на 60 километра северно от центъра на Доха, в една най-горещите точки на планетата. Засвидетелствайки подкрепата си към тима, представящ нейната страна, тя пристигна на игрището в силно изрязан тоалет на червени и бели квадрати, разкриващ греховното ѝ тяло.

Вижте снимки >>

Оттогава снимките, показващи я на събитието, не спират да обикалят всички медии по Земята, разкривайки колко съблазнително може да изглежда един турнир, макар участниците в него да са представители на силния пол. Облеклото ѝ обаче предизвика и негативни реакции заради строгите закони за публична голота в държавата, разположена в Близкия Изток, поела домакинството на грандиозното състезание. Според тамошните наредби раменете и коленете на жените трябва да бъдат покрити, а за дълбоки деколтета и дума не може да става, особено на обществени места. В даден момент дори се говореше, че красавицата ще бъде арестувана заради провокативния си гардероб, само че това така и не се случи. Нещо повече, оказа се, че тя предварително си е написала домашното, проучвайки кое е допустимо и кое - не, по стадионите, които посещава.

В свое интервю тя разказа, че където и да отиде, спазва всички правила. Освен това обясни още, че се е допитала до местното население на Катар, което я е успокоило, че може да носи каквото пожелае през Мондиала. Нещо повече, Кнол подчертава, че не получила нито една критика или каквато и да било друга лоша реакция по стадионите, където хората, сред които и араби, постоянно я молели да си направят снимка с нея. Ето защо тя продължи да облича своите предизвикателни екипи, които между другото са част от нейната лична модна линия.

Така например за 1/8 финала, провел се на "Ал Жануб", през който любимците ѝ се изправиха срещу Япония, тя заложи на блуза с дълъг ръкав, но с дълбоко деколте, която съчета с къса дънкова пола и високи чорапи над коленете, а на главата си бе сложила панделка. Естествено и този път повечето от дрехите ѝ бяха в червено и бяло. Поредния ѝ подобен вид бе на 1/4 финала, в срещата на хърватите с бразилците. Тогава тя пристигна на "Едюкейшън стейдъм" с лачен сутиен и подобен впит клин, като върху плътта на лявата си гърда бе изрисувала флага на страната си във формата на сърце.

Неотдавна тя направи обещание, с което предизвика сериозни вълнения сред господата, чиито погледи инстинктивно я търсеха сред седалките. Редица медии предадоха, че Кнол е дала дума да се съблече чисто гола, в случай че нейните фаворити спечелят надпреварата, отнасяйки златото у дома. За жалост обаче тази опция вече не стои на масата, понеже вчера хърватите загубиха схватката си с Аржентина, която ги елиминира от пътя си към Световната купа.

За сметка на това обаче хубавицата от Балканския полуостров отбеляза сериозна победа в съревнованието за популярност сред потребителите на виртуалното пространство, най-успешните от които вече се наричат "инфлуенсъри", тъй като изявите ѝ на спортните събития ѝ донесоха над 2,7 милиона последователи в Инстаграм. Наред с тях тя получи и договори за реклама на различни продукти, а за продажба на тоалетите от своя бранд дори не ни се мисли... Как ще се подготви за 2026 година, когато светът отново ще бъде футбол, предстои да разберем. При положение обаче че сега значително вдигна летвата, ще очакваме повече, много повече от нея, а тя определено няма да ни разочарова.