Носителката на награди "Грами" Карди Би проведе разговор с членове на полицейска програма за възпитание в петък, включен в присъдата ú за общественополезен труд, пише американската преса. Общественополезният труд беше присъден на рапърката, заради участието ú в сбивания в стриптийз клубове през 2018 г.

В академията за полицейско обучение в Куинс, Ню Йорк, певицата разказа своята "история на преход от бедност до богатство", по думите на членове на полицията. Американската знаменитост танцува с младите гости на събитието и позира за снимки.

Вместо присъда от 15 дни затвор, правната сделка на звездата наложи изпълнението на 15 дни общественополезен труд.

"Мисля, че има много хора, които вероятно ви карат да си мислите, че нещо е яко, нещо е модерно и необходимо, за да бъдеш свеж", каза тя на младата си публика. "Понякога просто има малко натиск от връстниците ви. Не им се давайте. Нали ме разбирате - бъдете си вие, защото вече сте страхотни. Вече сте си готини."

Полицейското управление на Ню Йорк публикува видео в Twiter с акценти от събитието, което обаче предизвика негативни реакции сред някои от потребителите на социалната мрежа. Един от тях беше пенсиониран полицейски лейтенант, който постави въпроса, дали изпълнителката е подходящ модел за подражание. Той критикува провокативните текстове на песните ú, криминалното ú досие, както и нейни предишни публични признания за извършени кражби и взимане на наркотици преди началото на музикалната ú кариера.

Снимка: Getty Images

"Общественополезният труд е най-доброто нещо, което можеше да ми се случи", самата Карди Би написа в Twitter в събота. "Онези, които изоставяме в обществото, просто се нуждаят от някого, с когото да поговорят, както и от малко поощрение. Всеки от вас може да промени живота на тези хора завинаги."

В друга своя публикация изпълнителката се оплака от нуждата да се събужда рано, за да изпълни присъдата си, но добави: "Аз извърших престъплението, само аз съм си виновна."

Делото на Карби Би се разгледа през септември 2022 г. Певицата пледира виновна за две престъпления, свързани със сбивания през 2018 г. Според прокурорите, Карди Би, съпроводена от двама приятели, нападнала персонал на "Angel's Strip Club" заради личен спор, пише БТА. По време на боя са хвърляни столове и бутилки, а един от служителите на клуба и самата Карди Би получават само леки наранявания.

Снимка: Getty Images

"Част от съзряването е това да носиш отговорност за действията си. Като майка, за мен това е нещо, на което се опитвам да науча децата си, но примерът трябва да съм аз. Не ме е страх да си призная, че взех някои лоши решения в миналото. Тези случки не ме характеризират и не отразяват поведението ми сега", каза рапърката за делото през септември.