Актьорът Кит Харингтън разказа за проблемите си с алкохола и мислите си за самоубийство, съобщи Индипендънт.

"Нещата, които ми се случиха, след като приключиха "Троновете", а и по време на тях, бяха доста травматизиращи и наистина беше намесен алкохолът", признава той в искрено интервю пред в. "Сънди Таймс". Той продължава, че е стигнал дотам да чувства, че е "лош" човек, който "трябва да се срамува", преминава през дълбока депресия и обмисля да се самоубие.

Кит Харингтън се подлага на лечение в скъпа клиника в Кънектикът, предимно за "вещества" и "поведенчески проблеми", "основно алкохол".

Актьорът разказва, че не е споделял проблемите си и те са изненадали много хора около него. Той признава, че не е съумял да се справи със славата.

От две и половина години Кит Харингтън е въздържател.

"Трезвеността е процес, в който разбираш, че можеш да се промениш - добавя актьорът. - Едно от най-хубавите неща, които научих, е че изразът "петната на леопарда не се променят" не е верен. Те всъщност могат да се променят и това е най-хубавото. Това ме крепеше - идеята, че мога да променя из основи това, което бях".

Кит Харингтън изпълняваше ролята на Джон Сноу в сериала "Игра на тронове" на телевизия Ейч Би О осем години. Той се ожени за актрисата Роуз Лесли от сериала и двамата имат момченце.