Всеки пази в миналото си неприятни преживявания, за които не иска да си спомня. За жалост всички сме се сблъсквали не само с хубавата, но и с лошата страна на живота... В това число дори и звездите. Но разликата е там, че по време на множеството интервюта, които дават, на знаменитостите често им се налага наново да изживяват тези мигове.

Точно такъв е случаят и с Лейди Гага, която разкри в първото за годината предаване на Опра Уинфри, че когато е била 19-годишна е станала жертва на многократно изнасилване от по-възрастен мъж, който е познавала още от детските си години.

"След това развих посттравматично стресово разстройство, което не се поддава на лечение", с огорчение призна в ефир певицата.

Пред водещата тя разказа как популярността я е застигнала прекалено рано, но въпреки нея и усърдната работа, тя все още страда от симптомите на заболяването, като и до днес често изпитва ужасно главоболие. Всъщност, след случилото ѝ се тя неведнъж е усещала блока, като тази по време на самото посегателство.

Според изпълнителката човек трябва да обръща внимание на психическото здраве точно толкова, колкото и на физическото, като не го игнорира.

Думите ѝ трогнаха дълбоко Опра, която в миналото също е била жертва на сексуално насилие. Нещо повече, смелостта, с която Гага открито говори за тежкия си период, предизвика сълзи в очите на Уинфри. Американската преса писа, че след снимките тя отишла в съблекалнята, предвидена за гостите, и поздравила Гага, дарявайки я със силна прегръдка.