Актьорът Матю Макконъхи няма да се кандидатира за губернатор на щата Тексас, след като по-рано заяви, че мисли да го стори, следвайки примера на колегата си Арнолд Шварценегер, който заемаше същия пост в щата Калифорния в продължение на осем години - от 2003 г. до 2011 г. 

Носителят на награда "Оскар" за играта си в "Клубът на купувачите от Далас" публикува в неделя вечер в Twitter видео, в което заяви, че политическата кариера не е пътят, който избира "в този момент".

Макконъхи, който е на 52 години, възнамерява да концентрира усилията си в подкрепа на предприятия и фондации, които създават условия за успеха на другите.

От няколко месеца актьорът даваше сигнали, че може да се включи в очертаващата се като една от най-забележителните политически битки в САЩ за 2022 г., припомня БТА. Републиканецът Грег Абът, който е губернатор на щата, ще се състезава за трети мандат. Миналия месец демократът Бето О'Рурк обяви, че влиза в надпреварата след неуспешните си кандидатури за Сената на САЩ и за президент на САЩ.

Звездата от "Интерстелар" не беше споменавал дали ще се кандидатира от името на партия, но призна, че обмисля дали да се включи в състезанието.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos