Майката на Ники Минаж е подала иск за 150 милиона долара срещу мъжа, обвинен за смъртта при катастрофа на бащата на рапърката миналия месец, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията цитира адвокат на Карол Мараж, майка на рапърката. Чарлз Полевич, на 70 години, е обвинен, че е блъснал с автомобила си 64-годишния Робърт Мараж в Лонг Айлънд на 12 февруари и избягал, без да се обади на спешна помощ. Мараж издъхна в болница на следващия ден.

Полевич е арестуван на 17 февруари по обвинения, че е напуснал мястото на инцидента и за подправяне на доказателства. Той заяви, че е невинен и бе освободен под гаранция със заповед да не напуска щата Ню Йорк.

Снимка: Скрийншот The Netline

Карол Мараж е завела иска за обезщетение във Върховния съд на окръг Насау, щата Ню Йорк по-рано този месец.

"Полевич е бил не само безотговорен и небрежен, но и по-загрижен да избяга и да се скрие, отколкото да потърси помощ", написа в Инстаграм Бенджамин Кръмп, един от адвокатите на Карол Мараж.

Ники Минаж не е правила официално изявление във връзка със смъртта на баща си. Съпругата на жертвата Карол, която била разделена с Робърт Мараж, каза пред "Нюздей", че е "много, много, много щастлива" заради ареста на Полевич и че децата на Мараж "са удовлетворени", че заподозреният е задържан.