Някога питали ли сте се какво би се случило, ако любимите ви герои от лентите на "Disney" успеят някак да напуснат малкия екран и нахлуят в ежедневието ви? Ако отговорът ви е положителен, то далеч не сте единствените, тъй като италианският графичен дизайнер и илюстратор Луиджи Воло си е задал абсолютно същия въпрос, преди да запретне ръкави и да преплете въображаемия и реалния свят в снимките, които качва във виртуалното пространство. Благодарение на своите завидни умения с Photoshop той забавлява последователите си в Инстаграм с изображения, на които компания му правят най-обичаните персонажи от детските филми.

Вижте снимки >>

Макар да не крие, че от малък е почитател на анимационните продукции, той признава, че основната причина за създаването на поредицата от кадри всъщност е безграничната любов, която изпитва към своя племенник. Луиджи разказва, че е искал да накара момчето да повярва в чудесата, да знае, че магията е точно толкова истинска, колкото могат да бъдат и образите от филмите, които обича да гледа.

"Всичко е възможно, стига силно да вярваш в него", казва той.

А неговата лична история може спокойно да се приеме като доказателство за думите му. Понеже не произхожда от заможно семейство, първата му професия е като барман на пълен работен ден, а през свободното си време, когато не налива питиета, работи като фотограф, запечатвайки специалните моменти по сватби и рождени дни.

Снимка: Официален профил в Instagram

Късметът му се усмихва и в определен момент започва да снима различни рекламни кампании, но доходите от тях не са толкова големи, за да се издържа само от тях. Той обаче не се отказва от мечтите си и продължава упорито да ги следва.

Казва, че откакто се помни обича да рисува, затова през 2002 г. решава да се пробва като уличен художник. Произведенията му биват високо оценени от всеки случаен минувач, спрял се на тротоара, за да им се възхити и да ги снима, което му вдъхва нужната увереност, че е на прав път. Необходимо му е обаче малко повече от десетилетие, за да се престраши да реализира най-големия си копнеж, а именно да стане илюстратор на свободна практика.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Сега мога да си позволя да купя всички необходими материали, за да се отдам на двете си страсти - фотография и илюстрация", споделя той пред италианската преса.

Неотдавна Луиджи привлече вниманието на медията посредством публикациите си в социалните мрежи, в които умело добавя героите на "Disney", карайки ги да изглеждат като участници в хумористични ежедневни ситуации. В момента акаунтът му в платформата е последван от почти 100 хиляди души, които не открито споделят възторга си от произведенията, в които се разхожда по крайбрежната ивица с Лило и Стич, лети с Питър Пан или язди лъва Симба.