В последно време животът на Миглена Каканашева, по-позната като Мегз, все повече започва да прилича на сюжет на холивудска лента, в която главната героиня съвсем спонтанно напуска утъпкания път на битието си, впускайки се в шеметно приключение, чиято основна цел е да открие себе си... Само че, както се казва, този филм вече сме го гледали, тъй като решенията, които носителката на награда "Златна игла" напоследък взема, подозрително много приличат на тези, които вече видяхме в две определени продукции.

Например, когато в началото на милия месец тя смени постоянния си адрес, пренасяйки се уж за постоянно в Дубай, нищо че в момента отново е в България, тя постъпи точно като Емили Купър от сериала на Netflix "Емили в Париж", която заминава за Града на любовта по работа. Сега обаче бившата участничка от риалити предаването "VIP Brother" е на път да стори точно като Елизабет Гилбърт в екранизацията на бестселъра "Яж, моли се и обичай", която заради предсказание на лечител от Бали обръща гръб на всичко познато, за да открие своята съдба.

Вижте снимки на Мегз >>

В свои скорошен Инстаграм пост, Каканашева надълго и нашироко обяснява, че е настъпил мигът да се раздели с всичко, което притежава, прощавайки се дори и с дългогодишната си професия на дизайнер. А причината за въпросното ѝ намерение е съвет, даден ѝ... от шаман. Ето какво пише тя:

"Скъпи приятели, след като преди 6 месеца се разделих с МЕГЗ, сега дойде време да кажа СБОГОМ и на прекрасната ми малка патеричка I-AM. Повече няма да създавам дрехи под никакъв бранд. Ще продадем всичко, което имаме на склад и после ще затворим, както с MEGZ. Няма да отварям нов бранд.

Снимка: Официален профил в Instagram

Правя си равносметка. Преди точно година един шаман ми каза в предаването ми "Маската", че нося душа "Бодхисатва" и че ако искам да следвам пътя на душата си, ще трябва да се разделя с всичко, което имам. Гледах го с неразбиране и подсмърчах. Защото въпреки че не схващах много от думите му нещо в мен се късаше от болка и възторг едновременно. Все пак явно тръгнах по пътя. В живота ми се случиха меко казано магическо-невероятни неща. И без да се усетя само за година май наистина се разделих с почти всичко, за което някога се кълнях, че е смисълът на живота ми. Когато се разделях с МЕГЗ треперех от страх. Буквално мислех, че умирам. Тогава имах I-AM и въпреки че не мога да я сравня никога с MEGZ. Тя ме държеше с единия крак на сухото. Беше моята патерица и ми помагаше да се крепя. Представете си дори без да осъзнавам съм я кръстила "АЗ СЪМ". Така беше и смятах, че дълго ще си я работя.

Снимка: Официален профил в Instagram

На 18.06 обаче се прибрах в България. И смятах докато съм на семинара ми в гората междувременно да спретна и 2 колекции, които да пусна сега като се върна в Дубай. Приятели, правя дрехи от 13 годишна. Винаги е било така - затварям си очите и Вдъхновението си върши работата. Винаги са идвали сами с огромна лекота. Е този път не. Почвам да творя, затварям си очите и пред мен се появява единствено образа на Бог, който ми казва "Вече си готова". Така всеки път в продължение на 2 седмици. Побърках се. Минах през всички емоционални състояния. Но каквото и да правех, не идваше. Трябваше да се изправя пред семейството и екипа си и да им кажа "Приключвам". Не друг бранд, а приключвам окончателно. Беше толкова страшно, защото ги обичам повече от всичко. Буквално се чудех дали ще ме намразят.

И така - Край. Благодаря ви, обичам ви. Няма да се повтарям пак -Знаете, за мен беше велика привилегия да творя за вас", гласи посланието на брюнетката, придружено от девет снимки.

Снимка: Официален профил в Instagram