С всеки изминал ден заплахата от коронависура нараства, тревожейки все повече света. Предвид случващото се в Северна Италия, а вече и на други места, много хора започнаха да взимат мерки за евентуална карантина, изкупувайки хранителни продукти от първа необходимост. Рафтовете в множество магазини в чужбина пустеят, а жителите на редица градове не смеят да излязат извън пределите на домовете си. Първите случаи на болестта в съседните на България страни започват постепенно да всяват безпокойство и у нас, като служителите в големите вериги супермаркети твърдят, че семействата тук отсега започват да се подготвят за вероятна извънредна ситуация.

Вижте кадъра >>

На фона на тази масова истерия, актуалната Мис България - Радинела Чушева, очевидно е решила, че предварителното безпокойство е напълно излишно. Нещо повече, освен че успява да запази пълно хладнокръвие пред лицето на страха, тя е открила как да се защити от заразата.

Преди ден брюнетката сподели в официалния си Инстаграм акаунт снимка от Черна Гора. На нея обявената за най-красива жена в държавата ни е седнала на маса в заведение, разположено на крайбрежната ивица в Будва, радвайки се на слънчевите лъчи.

На кадъра Чушева е облечена в червен пуловер и държи чаша бяло вино, а зад нея се вижда брега на Адриатическо море.

"Според проучвания, коронавирусът (нещо скапано и фалшиво) не вирее при употреба на вино. Ами... Тогава наздраве", гласи посланието към фотографията, към което са прибавени емотикони във фромата на корони.

Не ясно какви проучвания има предвид Радинела, но учените все още не са открили сигурни мерки за профилактика срещу заболяването и са на мнение, че за напълно ефикасно лекарство срещу него може да се говори след време.