Британският актьор Саша Барън Коен ще бъде удостоен с приза "Комедиен гений" на предстоящите филмови и телевизионни награди на MTV, съобщи "Холивуд рипортър".

Комикът ще стане едва четвъртият носител на отличието, което се присъжда на актьор с изключителен принос към света на комедията и оказал съществено влияние за трансформирането на жанра. Първата награда "Комедиен гений" получава Уил Феръл през 2013 г., последван от Кевин Харт през 2015 г. и Мелиса Маккарти през 2016 г.

На предстоящите филмови и телевизионни награди на MTV Саша Барън Коен ще се съревновава за още три отличия за работата си над "Борат 2" и "Процесът срещу Чикаго 7".

С най-много номинации - пет на брой, е телевизионната поредица "Уандавижън" от вселената на "Марвел".

Сериалът с Елизабет Олсън и Пол Бетани ще се съревновава за призовете за най-добро шоу, най-добър герой, най-добро изпълнение в шоу, най-добър злодей и най-добър екранен бой, припомня изданието.

Шоуто за филмовите и телевизионни отличия на MTV е разделено на две вечери, като първата на 16 май ще бъде посветена на основните награди, а втората на 17 май ще бъде ориентирана главно към риалити форматите. Водеща ще бъде комедийната звезда Лесли Джоунс.