От незапомнени времена "фаталният" петък 13-ти буди толкова голямо притеснение у суеверните хора, че страхът от тази дата дори има собствено название - paraskevi dekatria phobia.

Вижте снимки >>

В миналото опасенията от лош късмет са предизвикали немалко суматоха по света, като един от множеството примери е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи около 800-900 милиона долара, поради простата причина, че приблизително 19 млн. американци отказват да отидат на работа.

Днешният ден обаче далеч не е злочест за тв водещата Гала, защото дъщеря ѝ има рожден ден. Мари Будева, която изучава Връзки с обществеността в Софийския университет, навършва 23 години. За да отбележи специалния повод, нейната майка сподели в Инстаграм снимка на наследницата си, която държи в ръка бял гълъб.

"Преди 23 години тя влетя, като бяла птица в живота ми! Разбута всички "смислени и важни" неща и кацна най-отгоре. И остана там завинаги. Научи ме на отдаденост, на безусловна любов, на жертвоготовност, научи ме да живея красиво. Аз и показах как може да разпери крилете си и да полети. И тя ги разпери...и отлетя. Днес лети високо, аз я гледам с възхищение и се моля полетът и да не секва...и се опитвам да не забравям да живея...красиво.
Честит празник, детенце!", гласи посланието към кадъра.

Интересена подробност е, че Гала също е родена на 13-то число, само че през февруари и точно преди месец отпразнува своя личен празник.

Любимият на блондинката - Стефан, също реши да поздрави рожденичката в социалната мрежа като сподели тяхно общо селфи.

"Днес е 13, петък...знаете поверието, дрън-дрън. Но! За нас е празниииик. Ето я нашата рожденичка, става на 23! Знам, че се е родила под 3 кг, а днес - само сърцето и е толкова! Щастие и здраве за нея, подробните пожелания и подаръци - после, на малко събиране; по коронни причини няма да има парти. Одеве казах на Мари, че от днес, няма вече да я наричам 'малката', но дали пък да не отложа с още една година...", написа той.

Съвсем наскоро стана ясно, че Будева, изявяваща се и като влогър, ще вземе участие в уеб сериала "Аз съм Изи", чийто старт е насрочен за тази пролет. В поредицата брюнетката ще си партнира с наследницата на Ива Екимова - Дара, която върви по стъпките на покойния си баща Дими от група "Сленг" и гради успешна кариера на българската музикална сцена. Сюжетът на епизодите ще разказва за типичните тийнейджърски трепети - любов, приятелство, предателство и отмъщение.