Легендарният рок музикант Брус Спрингстийн беше осъден да заплати глоба в размер на 500 долара, след като се призна за виновен в употреба на алкохол на плаж в Ню Джърси. Същевременно бяха свалени отправените срещу рокаджията обвинения за шофиране в нетрезво състояние и за безразсъдно шофиране, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По-рано през месеца от Службата на националните паркове в САЩ съобщиха, че 71-годишният Спрингстийн е бил задържан на 14 ноември миналата година в парк с ограничен достъп в родния му щат Ню Джърси. Срещу рок музиканта бяха повдигнати обвинения в шофиране под въздействието на алкохол, безразсъдно шофиране и употреба на алкохол в забранена зона, които той първоначално отрече. Тогава беше оповестено, че през следващите няколко седмици Брус Спрингстийн ще трябва да се изправи пред съда.

На виртуално изслушване музикантът призна, че на 14 ноември е изпил два шота текила на плажа Санди Хук, където употребата на алкохол е забранена.

Съдията е наложил на Брус Спрингстийн да заплати и съдебните такси в размер на 40 долара. Рокаджията е заявил, че ще плати незабавно цялата сума от 540 долара.