Надали у нас има човек, който да не знае израза "Юнак без рана не ходи", след като навярно родителите му неведнъж са се опитвали да го утешат, служейки си с него през детските му години, когато по невнимание за пореден път се е наранил, ожулвайки коленете или лактите си, улисан в игрите с другарите си. За разлика от повечето хора обаче, на които с течение на времето все по-рядко предизвикват някой да изрече тези думи, понеже са оставили безразсъдните приключения и необмислени пакости зад гърба си, Филип Буков продължава редовно да ги чува, макар вече отдавна да не е малко момче.

Вижте снимки >> 

Въпреки че днес той е на 28 години, по всичко личи, че все още не се е разделил с авантюристичния дух на малчугана, който някога е бил. Като свидетелство за това идва поредният претърпян от него инцидент, случил се след тренировка по борба. Надали актьорът изобщо е предполагал, че след като сериалът "Откраднат живот", в който изпълни ролята на доктор Владимир Хаджихристев, достигна своя край, ще му се налага периодично да се връща сред болничната обстановка, но очевидно такава е волята на съдбата. Всъщност, напоследък той толкова често се озовава в здравните заведения, че техният персона вече го разпознава не толкова от изявите му на малкия екран, колкото от постоянното му присъствие сред чакащите да получат медицинска помощ, както сам сподели той в своя личен Инстаграм профил.

В него звездата от поредицата "Татковци" обясни, че седмицата му е започнала с фалстарт, заради който му се е наложило бързо да посети лекарския кабинет. Разказа си той илюстрира с няколко снимки, разкриващи случилото се на неговите последователи в социалната мрежа.

"Когато влязох в спешното докторката ми каза: "Знам кой си, но не защото си известен, а защото често ни посещаваш." След като минах рентген и стана ясно какво съм направил лекарите ме изпратиха с пожелание да прекратя тази ежегодна традиция. Неведнъж съм казвал, че имам сантимент към тази професия и когато прочета за поредния бит лекар или стачкуващи доктори, понеже заплатите им са ниски, се замислям, ами ако всички те емигрират? Какво правим тогава? Същото е и положението с учителите. Няма ли кой да лекува и да образова нацията сме загубени", пише той.

Освен това Буков сподели, че контузията е получил по нелеп начин, докато е вървял, гледайки назад, в резултат на което се е спънал в тепиха, лежащ на пода в спортната зала, и е стъпил накриво. Той не пропусна да благодари на своя приятел Стилиян Найденов, който го е "качил на бялата си Веспа и като същинска линейка го е стоварил пред спешното", както сам посочи в поста си.

Снимка: Официален профил в Instagram

Въпреки преживяното артистът, който за кратко бе спряган като новия Ерген на България, далеч не възнамерява да прекарва дните си прикован към леглото. Дори напротив, преди броени минути той качи като 24-часови истории в платформата няколко кратки видео клипове, в чиито кадри доказа, че нищо не е в състояние да го откъсне задълго от тренировките, с които поддържа добрата си физическа форма, дори да става въпрос за шината на крака му и патериците, с които се придвижва... Младият мъж показа как не само кара колело, но също така се упражнява на лостове в софийски парк. Дали по този начин не възпрепятства процеса си на възстановяване? Това само лекарите могат да твърдят, но ние подозираме, че е точно така.

Снимка: Официален профил в Instagram